Tokrat vam podam še nekaj idej za Martinovanje. Super jedi, ki pričarajo praznično družinsko vzdušje 🙂
1. MARTINOVA POJEDINA Z RACO, NJAMI OMAKCO, RDEČIM ZELJEM, KROMPIRJEM IN KRUHOVIMI RAČKAMI : KLIK ZA RECEPT
2. Malo bolj fensi način za polnjenje gosi ali race pa je prikazan tukaj, kjer smo v Skaručni skupaj z gosti in MasterChefovci pekli same dobrote: SKARUČNO MASTERCHEFOVSKA GOSKA
3. V PEČICO DAJMO:
4. FILAN PIŠČANEC bo super kosilo med “prazniki” za vsak okus. P.s. ne pozabite polivat piščanca z belim vinom 😉
5. Lahko pa naredimo tudi FILANO PURANJE STEGNO
6. RACA je boljša in še bolj hrustljava, če se vrti v pečici-roštilj in se pri tem obliva z lastno maščobo. Tako lahko pripravimo tudi piščanca, ki pa mu pod kožo potisnemo maslo 🙂 V pekač pod raco lahko damo kakšno KRUHOVO ROLADO ali pa kakšno ZELENJAVNO MEŠANICO.
7. Lahko pa naredimo tudi STEFANI PEČENKO z račjim mletim mesom in jo postrežemo z rdečim zeljem ter mlinci ali kruhovo rolado.
8. Recept za govejo različico te jedi po kateri lahko delate: GOVEJA STEFANI PEČENKA
9. Zelo dobra jed z vinom je polnjena govedina: ZREZKI V GORČIČNO VINSKI OMAKCI
10. In še zadnja ideja za predjed ali snack, če boste koga gostili med temi Martinovimi dnevi: RAČJA PAŠTETA S PENINO, ki jo ustvarite iz ostankov race, dodamo ostanke omakce, sirni namaz, kislo smetano in malo penine ter zmiksamo. Začinite po okusu in postrežite v spremljavi pancete, sira z bučnim oljem Kocbek in seveda deci penine 😉
IDEJA/RECEPT za polnjeno raco malo drugače in en recept za res na izi polnjeno raco z video pripravo >> POLNJENA RACA
Želim vam čudovito martinovanje, polno dobre volje in saj veste IN VINO VERITAS 😉
Vaša Srečna Tamara