POLNJENA RACA #martinovo #družinskakuharija #kotanyi

Uživam v vseh “praznikih” , ki imajo nek svoj pečat/temo tudi pri kuhariji. Tokrat smo doma pekli raco, ampak smo ji najprej izdolbli kosti, no ja Silvo jih je. Na utube smo našli posnetek kako to naredit in kljub temu, da sem v živo gledala to že kar nekaj krat, nisem dovolj vešča, da bi naredila sama ;)))

Nato sem jo napolnila s kruhovo maso (kruh narezena na kocke, lahko tudi suh kruh, namočen v mleko, ki mu dodamo malo belega vina, dodamo začimbe Kotanyi sol, poper, rdeča mleta paprika, timijan, rožmarin) in nato jo je mož zašil. Kožo sem pomasirala malo z maslom, ki mu dodam sveža zelišča (koriander, timijan, rožmarin) ali kar suhe začimbe Kotanyi ter sol in poper. Pekli smo jo v spremstvu krompirja in  zelenjave, doatek narezane neoplupljene mandarine in prerezan kostanj. Medtem se je kuhalo tudi rdeče zelje po tradicionalnem receptu, ampak sem ga zalila z malo rdečega vina, Kotanyi klinčke, dodala naribana jabolka in sok mandarine za piko na i.

Ko je bilo že pečeno, sem z omakco, ki je nastala iz pečene zelenjave in race, zmiksala še nekaj krompirčkov za gostoto , dodala olupljen pečen kostanj, zalila z malo vina, prevrela in vmešala žlico smetane. Lahko še dozačinite po okusu. Priporočam samo sol in poper v mlinčku Kotanyi, ker je že ogromno okusa od pečenja, ki ga želimo obdržati. Bilo je vrhunsko! 😉

Bilo je odlično, ampak priprave in kuharije je za tako jed skoraj cel dan, zato si vzamite čas in naj vam otroci pomagajo. Uživajte ob delu in potem še ob jelu! Pa srečno martinovanje vam želim, srečna Tamara

RECEPT 1>>Dobro polnjeno gosko smo naredili tudi skupaj z masterchefovci iz prve sezone >> RACA Z MASTERCHEF TEKMOVALCI 

RECEPT 2>> MARTINOVE IDEJE

 

 

Komentarji

comments

Comments are closed.