SKARUČNO MASTERCHEFOVSKA GOSKA :)

Sharing is caring!

V petek smo bili povabljeni v Klub gurmanov Skaručna, kjer je že znano da so ta boljši “žuri” z kuharskimi izzivi vred 🙂 In seveda tudi mene ni pustilo ravnodušno, kajti to je bil eden boljših eventov ever. Moja strast, hobi , užitek kuhanje, degustacija vin in svetovno dobra družba so jackpot :))) Zato vsem Masterchefovskim frendom, Markotu, fotografu Davidu in seveda našim super gostom, hvalallalal za vse ! 🙂 

Glede na naslov bloga pa vam moji srečni bralci moram izdati recept za resnično njami gosko za katero sem skrbela Me 🙂 Tisti, ki ste moji bralci že veste, da obožujem vse kar je “filano” polnjeno na 101 način ;)) Zato ta gos ni izjema in je še toliko boljša, kajti nas je Marko Žagar (lastnik in glavni kuhar v Skaručni) naučil gos razrezat tako, da so se vse kosti hrbtenice, razen sp. dela bedra in perutnice izrezale in tako sem jo lahko celo napolnila z njami filo 🙂 Ko je gos napolnjena se zašije in izgleda kot da ima še vedno vse kosti, ampak ko je pečena pa je tisti vau efekt, kajti lahko jo režemo kot “rulado”,.. Resnično dober trik in njami recept 🙂

PRIPRAVE NA KUHARIJO

pripraveskarucna

ZA FILO POTREBUJETE:

  • Čebula
  • česen
  • peteršilj
  • meta
  • sol
  • belo vino
  • mleko
  • jajca
  • slanino-panceto-pršut-suhe klobase/salame

gosskarucnafila

PRIPRAVA:

Med dušenjem, praženjem čebule in česna zaplešite ;))) Vse ostalo nasesekljajte in kruhove kocke zalijte z mlekom in z belim vinom, ki ga pijete tudi vi 😉 Nato vse skupaj premešajte in dodajte jajca za vezavo. Lahko dodate še malo popečene slanine, panceto, klobase, pršut,…kar vam pač najbolj ugaja. Lahko bi dodali tudi gosja jetra ali pa več zelišč ali začimb – po okusu. Nadevamo gos in jo zašijemo. Gos seveda solimo, popramo, dodamo nam ljuba zelišča in začimbe (tokrat je na njej bil svež rožmarin, suh koper, suha meta, sol, črni poper in rdeča paprika). Šivilja je bil naš Jernejc in res mu je super uspelo 🙂

sivanjegos

Gos se peče cca. 3 ure v počasni peči na drva. Žal pa je prehitro bila ta pečena goska razrezana in pojedena, tako da so to zadnje fotke te njami jedi ;)))

skarucnavsi

Imeli smo se fajn, dobro smo jedli, pili in plesali…še več takih dogodkov prosim, ker to je to ! 🙂 Hvalallala ekipca, se vidimo v kratkem, da spet kaj skuhamo 😉 <3

FOTO : DAVID LOTRIČ  ,  FB DAVID LOTRIC PHOTOGRAPHY  ,  MASTERCHEF SKARUČNA ALBUM

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.