KRUHOVA ROLADA NA 101 NAČIN #reciklaža #kruh #izi

Pri nas doma porabimo vse ostanke celega tedna, za pripravo vikend kosil in pri tem je najboljše to, da ničesar ne mečemo vstran! Tako učimo tudi otroke in kar srce me zaboli, ko se kje hrana zavrže! Zato danes z vami delim eno najboljših reciklaž kruha in to je cmoki ali rolada. Jaz kar sproti ostanke kruha, ki ni več svež ali ga porabimo namesto toasta in ga popečemo v topli sendvič ali pa ga narežem na kocke in dam v zmrzovalnik. Lahko bi ga tudi posušili in hranili v suhem prostoru, ampak mnogokrat mi je že tako splesnel in zato se raje poslužujem kar zamrzovanja. P.s. lahko pa tudi suh kruh zmeljete v drobtine, ki jim dodamo še kakšna zelišča in imamo “gurmanske” drobtine za razno paniranje > Dunajc po Italjansko

Večkrat zasledim, da iščete recepte-ideje za na izi pripravo kruhovih cmokov ali rolade,.. Največkrat je problem, da masa razpada, če je preveč namočena ali pa je pretrd cmok, ko je kuhan,.. Zato vam podam ta nasvet oz. idejo pri katerem bodo v vsakem primeru cmoki ali rolada enkratni, četudi nimate kilometrine pri pripravi 🙂

ZA OSNOVNO MASO POTREBUJEMO:

“star” kruh ali žemlje

čebula (lahko že pražena kupljena)

jajce

mleko (lahko tudi malo vina, vodo, razna nadomestila za mleko,..)

sol, poper, nam ljuba začimba

svež peteršilj

folijo

Kruh, ki vam je ostal čez teden ali pa 1 dan stare žemlje natrgamo in prelijemo z malo mleka, tako da se zmehčajo, dodamo praženo čebulo (lahko jo pražimo sami ali pa uporabimo kar kupljeno praženo čebulo), dodamo še jajce, sesekljan peteršilj in začimbe. Premešamo in z rokami iztisnemo, če je kaj odvečne tekočine. P.s. vaja dela mojstra glede popolne mase 😉 Oblikujemo cmoke ali rolado in damo v srebrno ali prozorno folijo in na “trdno” zavijemo. 

Včasih pa rada dodam tudi kakšno zelenjavo, ki jo lahko popražimo in dodamo kar v maso ali pa naredimo polnjene kruhove rezine. Zdaj v pomladnem času uporabljam svež čemaž in šparglje. Lahko pa dodamo tudi trdokuhana jajca kot za stefani pečenko.

kruhovepolnjenerezine

Tokrat sem imela prepeličja jajčka, ki so resnično lepa in dobra pika na i taki kruhovi roladi. Nadevala sem plast kruhove mase, dodala dodatke in spet plast kruhove mase. Pekla sem kar na peki papirju, brez folije cca. 50min na 200 stopinj celzija.

kruhovarezinapomlad

Kruhove rolade zavite v folijo lahko tudi kuhamo v vreli vodi ali pa pečemo v pečici do željene zapečenosti.

Postrežemo z golažem ali raznim jedem v omakci,…: SREČNI RECEPTI

IMG_9148

Želim vam dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.