Sestavine za 4 zrezke:
1 x gorčica (lahko s semeni)
1 x poper in sol
2 x kos jajce
4 x kos goveji zrezek
2 x dcl vino – rdeče
1-5 x ščepec moka
4 x kos suhi paradižniki
4 x kocka sira
1 x čebula
1-2 x strok česna
1 x žlica mešanice za golaž ali pa paradižnikove mezge
Navodila za pripravo:
Potolčemo zrezke in jih popopramo, solimo in naribamo parmezan po notranji strani.
Trdo kuhana jajca damo na polovico in jim dodamo suh paradižnik in kocko sira ter vse skupaj zavijemo v zrezke.
Zapremo z zobotrebci in jih pomažemo z gorčico.
Popečemo na olivnem olju ter dodamo čebulo in česen, podušimo in zalijemo z rdečim vinom, vodo ali jušno osnovo.
Kuhamo tako dolgo, da se meso ne omehča in izgine vsa čebula.
Po okusu dodamo začimbe (lovorjev list, kajenski poper, sol,…) ter zalivamo z vodo, vinom, dodamo mezgo ali mešanico za golaž, gostimo lahko tudi z moko, lahko dodamo še malo gorčice ali kakšen suh paradižnik in še kuhamo 10-20 min, da se naredi lepa gosta vinsko gorčična omaka.
Postrežemo z kruhovimi cmoki, njoki, štruklji,..
Dober tek*