POLNJENI GOVEJI ZREZKI V GORČIČNO VINSKI OMAKI

Sestavine za 4 zrezke: 

1 x gorčica (lahko s semeni)
1 x poper in sol
2 x kos jajce
4 x kos goveji zrezek
2 x dcl vino – rdeče
1-5 x ščepec moka
4 x kos suhi paradižniki
4 x kocka sira
1 x čebula
1-2 x strok česna

1 x žlica mešanice za golaž ali pa paradižnikove mezge

Navodila za pripravo: 

Potolčemo zrezke in jih popopramo, solimo in naribamo parmezan po notranji strani.
Trdo kuhana jajca damo na polovico in jim dodamo suh paradižnik in kocko sira ter vse skupaj zavijemo v zrezke.

IMG 0268

Zapremo z zobotrebci in jih pomažemo z gorčico.

IMG 0270

Popečemo na olivnem olju ter dodamo čebulo in česen, podušimo in zalijemo z rdečim vinom, vodo ali jušno osnovo.

IMG 0271

Kuhamo tako dolgo, da se meso ne omehča in izgine vsa čebula.

IMG 0273

Po okusu dodamo začimbe (lovorjev list, kajenski poper, sol,…) ter zalivamo z vodo, vinom, dodamo mezgo ali mešanico za golaž, gostimo lahko tudi z moko, lahko dodamo še malo gorčice ali kakšen suh paradižnik in še kuhamo 10-20 min, da se naredi lepa gosta vinsko gorčična omaka.

IMG 0276IMG 0708

Postrežemo z kruhovimi cmoki, njoki, štruklji,..

Dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.