GOVEJA STEFANI PEČENKA

Sestavine: 

1 x kg mletega govejega mesa
5 x majhnih strokov česna
200 x g kruha namočenega v mleku
1 x ščepec sol, poper
5 x kos trdo kuhana jajca
1 x dcl vino

1 x riban sir (za pizzo ali kakšen poltrd, lahko tudi parmezan)

1 x začimbe

Navodila za pripravo: 

1. Kruhova masa: star kruh nadrobimo in namočimo v mleku – najboljše je sredica kruha
2. dodamo mleto govedino ter česen, jajce, nariban sir, sol, poper, “vegeta-mešanica vam ljubih začimb, sušene zelenjave,..za pečenke oz. meso”, kajenski poper in ostale začimbe po lastnem okusu
3. Vredu pregnetemo in pustimo maso v hladilniku vsaj 30 min
4. razvaljamo maso in dodamo po sredini trdo kuhana jajca ter previdno zavijemo (predlagam delo z folijo)
5. s čopičem premažemo pečenko z jajcem in naložimo v namaščen pekač
6. iz preostanka kruhove mase naredimo štruco (peteršilj, sol, poper, pražena čebula), ki jo po 1uri pečenja pečenke dodamo zraven v pekač in dobila bo super okus, sočnost ter bo enkratna priloga k pečenki.
7. Peče se na 180-200 stopinj cca. 2 uri, vmes zalivamo z juho in vodo in lahko tudi dodamo malo belega vina in kakšen strok česna in malo čebule.

goveja stefani pečenka

P.s. predlagam vam, da kdaj za spremembo dodate v maso ali pod jajca preden zavijete kakšno slanino ali panceto, ki doda še dodaten okus *

Preden pečenko razrežete jo pokrijte in pustite vsaj 10min, da počiva v pečici ali zunaj ovijete v folijo. Tokrat sem postregla kot nadomestilo za “solato”, rdeče zelje zalito z vinom, ker je Martinovo 😉 

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.