Sestavine:

1 x sladek krompir
1 x kruh
1 x koromač
1 x puranja krača
1 x jušna osnova
1 x začimbe in zelišča

Stegno lahko tudi napolnimo s kruhovim polnilom> kruhove kocke+jajce+mleko+pražena čebula+vino+suhe slive+začimbe

Navodila za pripravo:
Puranjo kračo po okusu začinite (predlog: sol, poper, peteršilj, česen, rožmarin, kajenski poper, rdeča paprika), jo nadevamo z kruhom namočenim v mleko, začinimo in dodamo jajce, praženo čebulo in suhe slive.
Pod kožo namestimo maslo. Prelijemo z olivnim oljem in dodamo v pekač: krompir narezan na kose, korenje, koromač in čebulo.
Pečemo cca. 2 uri na 180-200 stopinj in zalivamo z belim vinom in jušno osnovo.
Postrežemo z kislo smetano z zelišči, ki jih imamo radi.

SREČNO vam želim, vaša T Fortuna

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki