Zelenjavna solata po “francosko”

    • Hitra “francoska” solata malo drugače 

      POTREBUJEMO:

      *različno zelenjavo narezano na majhne koščke (lahko mešano zamrznjeno zelenjavo)

      *trdo kuhano jajce ali 2

      *kisle delikatesne mini kumare

      *olivno olje

      *majonezo (lahko česnovo)

      *kislo smetano (priporočam jogurtovo light)

      *česen (nariban ali v prahu)

      *bel balzamičen kis (lahko tudi jabolčni)

      *poper, sol

       

      solata z majonezo

      PRIPRAVA:

      Zelenjavo (korenček, krompir, greh, cvetača, brokoli,..) skuhamo v vreli vodi ali bolje le na pari. Ohladimo, solimo in vmešamo žlico olivnega olja, narezano trdo kuhano jajce in narezane kisle kumare. Nato dodamo dresing: majonezo, smetano, riban česen, poper, sol in bel balzamičen kis. Premešamo in dozačinimo po lastnem okusu. P.s. dresing lahko naredite tudi v posebni posodi in ga nato samo primešate zelenjavi, ampak jaz naredim kar vse v eni posodi, da nimam potem preveč za pospravljat 😉 Lahko dodate tudi kakšno žlico gorčice, svežih zelišč ali začimbe po okusu (npr. mleta kumina,..)

      Zraven lahko postrežemo ocvrt sir, rakce, meso,… Potrebujemo: moko, jajce, drobtine, lahko pa dodamo v maso tudi mlete oreščke, koruzne kosmiče, tempura moko, kokosovo moko,…ali pa naredimo Dunajsko-Italjansko različico pohanja: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/22-dunajski-cotolette Temu receptu bi lahko rekli “zdravo” z “nezdravim” in Ja včasih se moramo tudi pregrešit 😉

      Pa dober tek želim*

Komentarji

comments

Comments are closed.