-
- Hitra “francoska” solata malo drugače
POTREBUJEMO:
*različno zelenjavo narezano na majhne koščke (lahko mešano zamrznjeno zelenjavo)
*trdo kuhano jajce ali 2
*kisle delikatesne mini kumare
*olivno olje
*majonezo (lahko česnovo)
*kislo smetano (priporočam jogurtovo light)
*česen (nariban ali v prahu)
*bel balzamičen kis (lahko tudi jabolčni)
*poper, sol
PRIPRAVA:
Zelenjavo (korenček, krompir, greh, cvetača, brokoli,..) skuhamo v vreli vodi ali bolje le na pari. Ohladimo, solimo in vmešamo žlico olivnega olja, narezano trdo kuhano jajce in narezane kisle kumare. Nato dodamo dresing: majonezo, smetano, riban česen, poper, sol in bel balzamičen kis. Premešamo in dozačinimo po lastnem okusu. P.s. dresing lahko naredite tudi v posebni posodi in ga nato samo primešate zelenjavi, ampak jaz naredim kar vse v eni posodi, da nimam potem preveč za pospravljat 😉 Lahko dodate tudi kakšno žlico gorčice, svežih zelišč ali začimbe po okusu (npr. mleta kumina,..)
Zraven lahko postrežemo ocvrt sir, rakce, meso,… Potrebujemo: moko, jajce, drobtine, lahko pa dodamo v maso tudi mlete oreščke, koruzne kosmiče, tempura moko, kokosovo moko,…ali pa naredimo Dunajsko-Italjansko različico pohanja: https://www.srecna.siindex.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/22-dunajski-cotolette Temu receptu bi lahko rekli “zdravo” z “nezdravim” in Ja včasih se moramo tudi pregrešit 😉
Pa dober tek želim*
- Hitra “francoska” solata malo drugače
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu