Lyra restavracija v Ljubljani mi je dala navdih za Grški “ponaredek” s Kotanyi 😋 Za original morate v Grčijo ali v grško restavracijo. Recept po moje pa najdete POD VIDEJEM IZ RESTAVRACIJE😋

@fortunatamara

Lyra restavracija v Ljubljani mi je dala navdih za Grški ponaredek s Kotanyi 😋 Za original morate v Grčijo ali v grško restavracijo. Recept po moje pa najdete v prejšni objavi 😋 #fortunafamily #mamiblogerkeslovenija #greekfood #greekrecipe #greektiktok #grcija #potovanje #srecnasi #recepti #grskahrana

♬ Sirtaki (Zorba the Geek) – LucasGitanoFamily

Moja verzija recepta, ki je “by the way” odlična PO GRŠKO >>

V grški kulinariki so med najpomembnejšimi sestavinami prav začimbe, ki so povsod. Zato je hrana res polna okusov in diši. Najpomembnejše so >> origano, timijan, bazilika, meta, cimet, kardamom, paprika, česen,… V glavnem najlažje pa je kupiti kar mešanico za GRŠKI GIROS, ki vsebuje vse glavne začimbe v pravem razmerju in so res okusne. Jaz jih dodam k vsem grškim jedem in zraven uporabim še oba Kotanyi mlinčka mešanice začimb mediteran in provansalski, ki vsebuje tudi grško seno,.. P.s. zdaj je tudi v BIO različici 🙂

Tokrat ponarejam recept Grške restavracije Lyra v Ljubljani. Pri njih se res dobro je, pristno grško, kajti lastniki so iz Grčije. 
Jaz pa sem danes pripravila za vas recept, ki pravi moj mož, da je nekaj med njihovo tradicionalno verzijo in našim slovenskim okusom. Tako, da mislim, da vam bo vsem všeč. 

1. Najprej piščančji SUVLAKI:
Piščančja prsa/bedra narežete na koščke in jih začinite z oljčnim oljem ter začimbno mešanico Grčija Gyros od Kotanyi. Nato naredite nabodala. Pečete v pečici ali na žaru ali na ponvi,..

2. Kretski DAKOS je v originalu kombinacija jemenovega prepečenca, paradižnika & sira mizithra s Krete, kaper in oljinčega olja. BUYIURDI pa je feta sir na žaru zapečen z mozzarelo, paradižnik, čili in origano.

Jaz pa sem naredila neko mešanico teh dveh plus solato iz paradižnikov in kalamata oliv z oljčnim oljem in mediteranskimi zelišči Kotanyi mlinček. 

Torej delim z vami recept za ponaredek jedi BUYIURDI in DAKOS s feto iz pečice, ki je res noro dober:
Najprej narežete “star” kruh na koščke prelijete z oljčnim oljem, dodate na kocke narezan paradižnik, feta sir, ribano mozzarelo, prelijete z oljčnim oljem in začinite jed s Kotanyi Gyros in Provansalskim mlinčkom. Pečete na 200stopinj do rahle zapečenosti. Dodate še nasesekljane kapre in suhe paradižnike ter posujete s čilijem Kotanyi mlinček. Pečete še dodatnih 3-5 min. 

3. TZATZIKI po moje, ker noben v družini ne mara svežih kumaric :)))
Kumare vložene s česnom nasesekljate, dodate grški jogurt, žlico kisle smetane, začimbe Kotanyi česen v mlinčku ali v prahu, gyros začimbno mešanico in provansalska mešanica začimb, oljčno olje z limono in premešate. Yummmiii. 

Video recept za pripravo >>

@fortunatamara

Potovanje v Grčijo vam časti Kotanyi. Beri do konca >> /Oglas recept/ s Kotanyi Slovenija V grški kulinariki so med najpomembnejšimi sestavinami prav začimbe, ki so povsod. Zato je hrana res polna okusov in diši. Najpomembnejše so >> origano, timijan, bazilika, meta, cimet, kardamom, paprika, česen,… V glavnem najlažje pa je kupiti kar mešanico za GRŠKI GIROS, ki vsebuje vse glavne začimbe v pravem razmerju in so res okusne. Jaz jih dodam k vsem grškim jedem in zraven uporabim še oba Kotanyi mlinčka mešanice začimb mediteran in provansalski, ki vsebuje tudi grško seno,.. Tokrat ponarejam recept Grške restavracije Lyra v Ljubljani. Pri njih se res dobro je, pristno grško, kajti lastniki so iz Grčije. Jaz pa sem danes pripravila za vas recept, ki pravi moj mož, da je nekaj med njihovo tradicionalno verzijo in našim slovenskim okusom. Tako, da mislim, da vam bo vsem všeč. 1. Najprej piščančji SUVLAKI: Piščančja prsa/bedra narežete na koščke in jih začinite z oljčnim oljem ter začimbno mešanico Grčija Gyros od Kotanyi. Nato naredite nabodala. Pečete v pečici ali na žaru ali na ponvi,.. 2. Kretski DAKOS je v originalu kombinacija jemenovega prepečenca, paradižnika & sira mizithra s Krete, kaper in oljinčega olja. BUYIURDI pa je feta sir na žaru zapečen z mozzarelo, paradižnik, čili in origano. Jaz pa sem naredila neko mešanico teh dveh plus solato iz paradižnikov in kalamata oliv z oljčnim oljem in mediteranskimi zelišči Kotanyi mlinček. Torej delim z vami recept za ponaredek jedi BUYIURDI in DAKOS s feto iz pečice, ki je res noro dober: Najprej narežete “star” kruh na koščke prelijete z oljčnim oljem, dodate na kocke narezan paradižnik, feta sir, ribano mozzarelo, prelijete z oljčnim oljem in začinite jed s Kotanyi Gyros in Provansalskim mlinčkom. Pečete na 200stopinj do rahle zapečenosti. Dodate še nasesekljane kapre in suhe paradižnike ter posujete s čilijem Kotanyi mlinček. Pečete še dodatnih 3-5 min. TZATZIKI po moje, ker noben v družini ne mara svežih kumaric :))) Kumare vložene s česnom nasesekljate, dodate grški jogurt, žlico kisle smetane, začimbe Kotanyi česen v mlinčku ali v prahu, gyros in provansalska mešanica začimb, oljčno olje z limono in premešate. Yummmiii. Zdaj pa uživajte v slastni grški hrani “Kalí óreksi. Kalí hónepsi” in se pripravite na potovanje v Grčijo, ki ga lahko zadanete, če se prijavite samo še do 31.5. do polnoči na linku >> https://www.kotanyi.com/si/zargon/ #fortunafamily #mamiblogerkeslovenija #greekfood #greekrecipe #greektiktok #grcija #kotanyi #potovanje

♬ Sirtaki (Zorba the Geek) – LucasGitanoFamily


Zdaj pa uživajte v slastni grški hrani “Kalí óreksi. Kalí hónepsi” . Vaša srečna Tamara

/Oglas za recept naročnik/ Kotanyi Slovenija d.o.o.

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki