ŠTAJERSKO-GRŠKI CAPRESE KOCBEK

    • Kot veste štajerci damo bučno olje vsepovsod 😉 Probajte še vi in se prepričajte o dobrem okusu, ki doda jedi piko na i! Nekaj info o bučnem olju: 

      Olje je bogato tudi z visoko vsebnostjo delta-7-sterolov, ki deluje proti povečanju prostate (1g olja vsebuje 5mg). Večkrat nenasičene maščobne kisline v sodelovanju z drugimi učinkovinami pozitivno vplivajo na presnavljanje helostorola.

      Visoka vsebnost vitaminov in mineralnih snovi pa pomaga pri odvajanju vode in koristi živcem, krepi mišičje in vezivno tkivo ter na splošno normalizira celično presnovo. Ščiti nas tudi pred prostimi radikali in preprečuje vse vrste poškodb, predčasno staranje, motnje v krvnem obtoku, arteriosklerotske spremembe, težave s prostato.

      Zelo učinkovito je tudi pri zdravljenju opeklin in ozeblin. Bučno olje lahko uživamo hladno, kot preventivno zdravilo, kot dodatek raznim jedem in solatam, lahko pa ga uporabljamo tudi za pripravljanje raznih toplih jedi, omak in slaščic.

      Steklenica olja IZBRANA

      Sestavine: 

      1 x paradižnik
      1 x feta sir
      1 x bučna semena Kocbek
      1 x bučno olje Kocbek ( Leclerk ali http://www.kocbek1929.com/?page=izdelki&action=view&id_kategorija=8 )

       

      Priprava: 

      Paradižnik narežemo na tanke lističe, polijemo z bučnim oljem in solimo. Feta sir narežemo na kocke in jih povaljamo v bučnih semenih.

      bucno olje capreseHitro, osvežilno, gurmansko in kremasto ob enem. Njami tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.