-
- Potrebujemo:Paradižnik (mini barven in navaden)
papriko (zelena, rumena, rdeča)
mlado čebulo
srebrnak
bučke
Perutninske trakce ali Perutnina Ptuj kebap za pečenje
testenine (farfale.metuljčke)
balzamičen bel kis
grozdje brez pešk
majoneza
olivno olje z aromo česna
kisla jogurtova smetana
sveža bazilika
sol
Chili z morsko soljo Kotanyi
Provansalske začimbe Kotanyi v mlinčku
Priprava:
V slani vodi z začimbami skuhamo testenine in jih prelijemo z oljem z aromo česna. Pustimo jih ohladit in jim primešamo: na olivnem olju popečene kocke barvne paprike, mlade čebule, bučk in paradižnika, ki jih med pečenjem malo poškropimo z balzamičnim belim kisom in solimo. Zelenjavo vmešamo k testeninam z majonezo, kislo smetano, začimbami in prelijemo z malo česnovega olja – po okusu. Posebej popečemo še piščančje meso (trakce ali že začinjen PP kebap, ki je zelo okusen), dodamo malo paprike za svežino in potresemo po testeninah.
Nato dodamo še svežo baziliko, obročke sladkega srebrnaka, sveže grozdje in barvne češnjeve paradižnike. Potresemo s sveže mletimi provansalskimi začimbami in čilijem z morsko soljo Kotanyi.
Pa svež in njami tek vam želim*
Recepte svežih jedi lahko spremljate : #SVEŽFEST #Mercator
- Potrebujemo:Paradižnik (mini barven in navaden)
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu