SREČNA TESTENINSKA SOLATA S PIŠČANCEM IN GROZDJEM

    • Potrebujemo:Paradižnik (mini barven in navaden)

      papriko (zelena, rumena, rdeča)

      mlado čebulo

      srebrnak

      bučke

      Perutninske trakce ali Perutnina Ptuj kebap za pečenje

      testenine (farfale.metuljčke)

      balzamičen bel kis

      grozdje brez pešk

      majoneza

      olivno olje z aromo česna

      kisla jogurtova smetana

      sveža bazilika

      sol

      Chili z morsko soljo Kotanyi

      Provansalske začimbe Kotanyi v mlinčku

      solatagrozdjepp1

      Priprava:

      V slani vodi z začimbami skuhamo testenine in jih prelijemo z oljem z aromo česna. Pustimo jih ohladit in jim primešamo: na olivnem olju popečene kocke barvne paprike, mlade čebule, bučk in paradižnika, ki jih med pečenjem malo poškropimo z balzamičnim belim kisom in solimo. Zelenjavo vmešamo k testeninam z majonezo, kislo smetano, začimbami in prelijemo z malo česnovega olja – po okusu. Posebej popečemo še piščančje meso (trakce ali že začinjen PP kebap, ki je zelo okusen), dodamo malo paprike za svežino in potresemo po testeninah.

      solatagrozdjepp2

      Nato dodamo še svežo baziliko, obročke sladkega srebrnaka, sveže grozdje in barvne češnjeve paradižnike. Potresemo s sveže mletimi provansalskimi začimbami in čilijem z morsko soljo Kotanyi.

      Pa svež in njami tek vam želim*

      Recepte svežih jedi lahko spremljate : #SVEŽFEST #Mercator

Komentarji

comments

Comments are closed.