-
- Potrebujemo:
- različne vrste melon (medena, navadna, galia, pepino, zelena)
- različne barve mini češnjevih paradižnikov
- avokado (zrel)
- mozzarella mini kroglice
- rukola in/ali kitajsko zelje, ledenka
- sveža bazilika in meta
- morska sol
- mediteranske začimbe Kotanyi – mlinček
- olivno česnovo olje
- limona
- bel – svetel balzamični kis
Priprava:
Melono prerežemo na polovico in izdolbemo male kroglice, dodamo češnjeve mini paradižničke ter mozzarella kroglice v isti velikosti ter začinimo s soljo, limono, oljem ter sveže sesekljano baziliko/meto. Če želite lahko izdolbete s kroglicami tudi avokado in dodamo solati. Postrežemo na posteljici rukole in/ali na trakce narezanega kitajskega zelja, ledenke, ki je prelita z marinado belega balzamičnega kisa, mediteranskih začimb, sveže bazilike in mete ter česnovega olivnega olja. Na koncu lahko dodamo še svež pršut ali popečenega kot drobtine iz pršuta.
Lahko jo postrežemo v izdolbeni meloni (naslovna slika) ali pa kar v kozarcu 2 go – za malico v službi, na poti,.. 🙂
Kot štajerka pa vam moram izdati še eno “skrivnost” :))) Za piko na i se takšna solata prelije z dobrim bučnim oljem 🙂 #KOCBEKBUČNOOLJE
Sveže in njami. Pa naj vam tekne*
Več info o melonah in drugih svežih jedeh poletja: #MERCATOR #SREČNASIFB
- VIDEO >> JAZ SEM MELONA
- Potrebujemo:
DUBAJSKE SLADICE s Kotanyi
Enostavne dubajske sladice s Kotanyi