-
-
- Za špinačno juho je ogromno receptov, jaz pa vam podam enega res preprostega.
1. Če kupimo že pasirano kremno špinačo jo le zalijem z jušno osnovo in pokuhamo. Dodajamo smetano za kuhanje in juho do željene gostote.
2. V primeru, da smo jedli špinačo za kosilo prejšni dan in nam je ostala je nikakor ne vrzimo proč. Drug dan jo vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo z jušno osnovo (zelenjavno, govejo juhico ali voda+kocka,..) ter začinimo po okusu. Za večjo gostoto ali manj močan okus lahko dodamo še kakšen kuhan krompirček in ga spasiramo skupaj z juhico. Pri postrežbi dodamo še kislo smetano in kakšne popečene krušne kocke ter popraženo čebulo.
Recept za špinačo po moje: https://www.srecna.siindex.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/98-pasirana-spinaca-in-zelenjavni-pire Po tem receptu je kasneje nastala res top juhca 🙂
Želim vam dober tek***
- Za špinačno juho je ogromno receptov, jaz pa vam podam enega res preprostega.
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu