• Za špinačno juho je ogromno receptov, jaz pa vam podam enega res preprostega.

        1. Če kupimo že pasirano kremno špinačo jo le zalijem z jušno osnovo in pokuhamo. Dodajamo smetano za kuhanje in juho do željene gostote.

        2. V primeru, da smo jedli špinačo za kosilo prejšni dan in nam je ostala je nikakor ne vrzimo proč. Drug dan jo vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo z jušno osnovo (zelenjavno, govejo juhico ali voda+kocka,..) ter začinimo po okusu. Za večjo gostoto ali manj močan okus lahko dodamo še kakšen kuhan krompirček in ga spasiramo skupaj z juhico. Pri postrežbi dodamo še kislo smetano in kakšne popečene krušne kocke ter popraženo čebulo.

        Recept za špinačo po moje: https://www.srecna.siindex.php/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/55-srecni-recepti/glavne-jedi/zelenjavne-jedi/98-pasirana-spinaca-in-zelenjavni-pire Po tem receptu je kasneje nastala res top juhca 🙂 

        Želim vam dober tek***

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki