Sestavine za približno 10 knedlov:
1/2 skute
6 velikih žlic gladke moke
4 velike žlice pšeničnega zdroba
1 jajce
ščepec soli
1 x drobtine
1 x maslo
Priprava:
Vse skupaj zamesimo in oblikujemo knedle. V primeru, da je premehko testo mu lahko dodamo še malo moke. V sredino damo slivo in vanjo kocko rjavega sladkorja (kocke kupim v Leclerku- sladkor iz Mauritiusa). Nato še povaljamo v moko, da bo oblika popolna.
Lahko že sveže kuhamo v vreli vodi ali pa jih damo zamrznit in jih imamo na zalogi, kadar se nam jih “zalušta”.
Kuhamo jih pri malem vretju dokler ne splavajo na površje. Za prvič vzemite enega iz vode in ga prerežite, da vidite če je kuhan, naslednjič pa vam bo že lažje presodit.
Med kuhanjem prepražite drobtine na maslu, dodajte sladkor. Jaz dodam še malo kakava, nekateri cimet,… Nato kuhane knedle povaljamo v drobtinah, da se jih oprimejo in postrežemo z domačo slivovo marmelado.
Jaz dodam na vrh še žlico Nutelle.
Lahko pa jih povaljamo tudi v lešnikih,..: KNEDLI MALO DRUGAČE
Pa slasten tek***