Otroci uživajo v pripravi hrane, pri packanju, polivanju omak, mazanju s čopičem, polaganju testeninskih listov,… Zakaj bi jim to veselje odvzeli, ko delamo lazanjo. Jaz temu pravim kvalitetno preživet čas skupaj, kljub temu, da včasih ni lih čist tako lepo kot bi naredili sami 😉

Prava SICILJANSKA LAZANJA iz CATANIJE – recept od ene družine in njihovega tradicionalnega recepta je res izi in res vrhunska- edina , ki jo jaz jem. Potrebujete le SICILJANSKO BOLONJEZ OMAKO , SVEŽE LAZANJA testeninske LISTE (Eurospin jih ima vedno v hladilniku), BEŠAMEL (lahko ga kupite Eurospin ga ima vedno ali ga sami naredite s smetano/mlekom in moko), PARMEZAN in/ali mešanico ribanih sirov za gratiniranje (Eurospin ima super mešanico v hladilniku).

Zlaganje lazanje >> Najprej je podlaga bešamel, da se testenine/listi lazanje ne zalepijo na pekač nato listi lazanje , nato bešamel+omaka+parmezan/sir in ponovno listi lazanje,…ponavljate do konca. Na koncu mora biti popolnoma belo od bešamela in potresem z večjo količino sira in parmezana za hrustljavost naše lazanje. Pečete jo cca. 30min, da je lepo zapečena zgornja plast 😉

Mi doma večkrat naredimo lazanjo iz ostankov v hladilniku. Tokrat nam je od kosila ostal golaž, košček mortadele in sir od večerje, dodamo še bešamel, trdo kuhano jajce in res okusna lazanja je tu 😉 Tako zlaganje lazanje izgleda pri nas >>

Več receptov za omake in lazanje >> LAZANJA

P.s. seveda vedno začinimo vse s KOTANYI začimbami 😉

Pa slasten tek vam želim, srečna Tamara

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki