Torej v Cataniji sem ta recept probala prvič in od takrat naprej jem LAZANJO, ker je ta siciljanska lazanja s tem “ragujem” res odlična. 

Za omako potrebujemo:

1 x mleto meso (priporočena je govedina) na osebo cca. 100g mesa

1 x mešana zamrznjena zelenjava za praženje Bofrost (korenček, zelena, čebula) na 100g mesa damo 50g zelenjave (lahko seveda uporabite in narežete na kocke svežo,… 

1 x pasiran paradižnik – naj bo kvaliteten paradižnik ali pa ga skuhate sami – lahko ga skuhate tudi z različno zelenjavo (melancani, bučke, paprike,..) in potem spasirate. Jaz imam take omake iz domače zelenjave vedno v zmrzovalniku.

1 x ZAČIMBE KOTANYI sol, poper, kajenski poper, bazilika, origano P.s. (lahko dodate tudi mešanico mediteranskih začimb v mlinčku in harisa od Kotanyi, kjer so vse te začimbe že pomečane med sabo,…)

1 dcl dobrega rdečega vina

Priprava:

V ponvi na katero se ne prijema na olivnem olju popražimo mešanico zelenjave do omehčanja (in da zadiši čebula), nato dodamo mleto meso začinimo s soljo in poprom, kajenski poper in spet vse skupaj pražimo. Ko je vse skupaj povezano in malo popečeno, lahko zalijemo z deci rdečega vina, pustimo 1 minuto, da alkohol izhlapi in potem prelijemo še paradižnikovo omako, dodamo ščep bazilike in origana in kuhamo do željenega (dlje kot kuhate, bolj bo omaka okusna, ampak ji dolijte vsake toliko malo vroče vode, da ne bo na koncu premalo omake). Jaz jo kuham cca. 1 urco oz. več, če je večja količina in jo naredim še za v zmrzovalnik, da jo potem lahko uporabim za razne jedi kadar želim.

PRIPOROČAM z baveti, špageti, makarončki, polento, pire krompirjem in seveda v LAZANJI <3

PA DOBER TEK*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki