SRČKASTI SOČNI MAFINI

 SESTAVINE:

  • 1 x jajce
  • 50g rjavega sladkorja  + 1 vanilijev sladkor
  • po okusu lahko dodamo še ščep muškatnega oreščka in cimeta
  • 2 banani
  • 80g stopljenega masla
  • 100g pirine moke (lahko tudi navadne moke)
  • 1/2 zavitek pecilnega praška
  • 50g fino mletih lešnikov ali pripravljene lešnikove file
  • mešano sadje ali čokolada,..
  • čokoladni preliv

srcemafin

PRIPRAVA:

Stepenima jajcema dodamo sladkor in vanilijev sladkor (lahko tudi ščep muškatnega oreščka in cimeta). Medtem banane zmiksamo in prelijemo s stopljenim maslom in nato vse skupaj zmešamo ter dodamo še mešanico : moka, pecilni prašek, mlete lešnike oz. nusfulle (Hofer).

Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pekač ( iz te mase sem naredila 8 srčkov – 1 silikonski pekač Lidl ). V maso lahko dodamo še koščke čokolade, čokoladni namaz ali poljubno sveže ali zamrznjeno sadje. Tokrat sem dodala Lidl zamrznjeno tropsko sadje, ki vsebuje kokos, mango, gozdne sadeže,..

sadjemafin

Pečemo na 180 stopinj cca. 30 minut ali manj.

Postrežemo pa lahko z ameriško vanilijevo omakco, ki jo lahko kupite v Leclerku, lahko jo naredite sami ali pa skuhate kar vanilijev puding in mu dodate cca. 600ml ali več mleka in malo smetane, da ne bo pretrd.  Jaz osebno kadar nimam časa, najraje kupim kar vanilijev burbonski smetanov puding v hladilniku Lidl, Hofer, ki zadovolji tudi bolj izbirčne in postrežem s popečenimi oreščki in sadjem.

mafin-vanilija

Še enostavnejši recept za mafine brez oreščkov, ki jih lahko prav tako pečete v srčkastem silikonu > IZI MAFIN VIDEO

Video priprave mafinov si lahko ogledate tudi v arhivu oddaj Dobro jutro: KLIK

Komentarji

comments

Comments are closed.