Moj možek obožuje štrudl na 101 način, jaz pa niti ne tako zelo, ampak mimo višnjevo/češnjevega štrudla pa res ne morem 😉 Tokrat vam podam nekaj idej za izi, hitro pripravo meni naj štrudla iz listnatega testa.
Potrebujete:
Sadje:
Za nadev zmešate še:
Listnato testo jaz najraje kar razvijem in nič ne valjam, pustim na peki papirju na katerem je in nadevam,
prelijem z mešanico (grški jogurt/softcheese/sladka smetana/kisla smetana/skuta, sirup-aroma vanilija ali kokos, jajce,..)
zavijem in premažem z razžvrkljanim jajcem.
Namig:
Pečete na 180-200 stopinj celzija cca. 30minut, včasih tudi dlje, če je več nadeva.
Postrežete toplo z vanilijevim sladoledom ali hladno s svežimi češnjami, meto, kokosom,..
Pa sladek tek vam želim, Tamara