Moj možek obožuje štrudl na 101 način, jaz pa niti ne tako zelo, ampak mimo višnjevo/češnjevega štrudla pa res ne morem 😉 Tokrat vam podam nekaj idej za izi, hitro pripravo meni naj štrudla iz listnatega testa.
Potrebujete:
- 1 ali 2 zavitka listnatega testa
Sadje:
- višnje in češnje (naj bodo izkošičene, lahko dodate tudi višnje iz kompota, ker niso prekisle ali pa sveže vsaj nekaj ur prej sladkajte z vanilijevim sladkorjem)
Za nadev zmešate še:
- Grški jogurt ali sirni namaz/softcheese, ki mu lahko dodate kislo ali sladko smetao smetano
- sladkor (vanilijev)
- aroma (sirup vanilija ali kokos)
- jajce
Listnato testo jaz najraje kar razvijem in nič ne valjam, pustim na peki papirju na katerem je in nadevam,
prelijem z mešanico (grški jogurt/softcheese/sladka smetana/kisla smetana/skuta, sirup-aroma vanilija ali kokos, jajce,..)
zavijem in premažem z razžvrkljanim jajcem.
Namig:
- Lahko pa prelijete višnje in češnje kar z kuhanim vanilijevim pudingom, ki mu dodate malo več mleka kot piše na embalaži ali pa lahko tudi
- vmešate želatino v prahu, v sok iz kompota od višenj (po navodilih za želatino) in prelijete/zmešate z višnjami in češnjami in ko se povežejo sestavine nadevate na listnato testo.
Pečete na 180-200 stopinj celzija cca. 30minut, včasih tudi dlje, če je več nadeva.
Postrežete toplo z vanilijevim sladoledom ali hladno s svežimi češnjami, meto, kokosom,..
Pa sladek tek vam želim, Tamara