ŠTRUDL #višnje #češnje #softcheese

Moj možek obožuje štrudl na 101 način, jaz pa niti ne tako zelo, ampak mimo višnjevo/češnjevega štrudla pa res ne morem 😉 Tokrat vam podam nekaj idej za izi, hitro pripravo meni naj štrudla iz listnatega testa.

Potrebujete:

  • 1 ali 2 zavitka listnatega testa

Sadje:

  • višnje in češnje (naj bodo izkošičene, lahko dodate tudi višnje iz kompota, ker niso prekisle ali pa sveže vsaj nekaj ur prej sladkajte z vanilijevim sladkorjem)

Za nadev zmešate še:

  • Grški jogurt ali sirni namaz/softcheese, ki mu lahko dodate kislo ali sladko smetao smetano
  • sladkor (vanilijev)
  • aroma (sirup vanilija ali kokos)
  • jajce

Listnato testo jaz najraje kar razvijem in nič ne valjam, pustim na peki papirju na katerem je in nadevam,

strudl2prelijem z mešanico (grški jogurt/softcheese/sladka smetana/kisla smetana/skuta, sirup-aroma vanilija ali kokos, jajce,..)strudl1

zavijem in premažem z razžvrkljanim jajcem.

strudl3

Namig:

  1. Lahko pa prelijete višnje in češnje kar z kuhanim vanilijevim pudingom, ki mu dodate malo več mleka kot piše na embalaži ali pa lahko tudi
  2. vmešate želatino v prahu, v sok iz kompota od višenj (po navodilih za želatino) in prelijete/zmešate z višnjami in češnjami in  ko se povežejo sestavine nadevate na listnato testo.

strudl4

Pečete na 180-200 stopinj celzija cca. 30minut, včasih tudi dlje, če je več nadeva.

strudlvisnjecesnje

Postrežete toplo z vanilijevim sladoledom ali hladno s svežimi češnjami, meto, kokosom,..

Pa sladek tek vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Comments are closed.