Jajca lahko naredimo na 101 način. Tokrat smo zraven vmešali navadne ali divje šparglje, kuhano velikonočno šunko, slanino, panceto in pršut. Nekaj idej:

1. Vmešana jajca + jajca na oko s šparglji:

Popečemo šunko ali mesnato slanino, nato dodamo za 2 minuti še narezane šparglje ter jajca, ki jih premešamo. Ko zakrknejo naredimo 4 luknje in dodamo 4 jajca. Malo pokrijemo s pokrovko in počasi pečemo, da se jajce enakomerno speče. Nato dodamo še riban sir in postrežemo.

2. Jajca na oko s pršutom, šparglji in sirom je ena najbolj večini ljubim kombinacij. Tokrat sem ovila šparglje v pršut in jih na olivnem olju popekla do lepe zapečenosti in nato dodala še nekaj narezanih špargljev ter jajca. Proti koncu dodam še topljen sir, parmezan, začimbe (sol z zelišči, poper in chili).

spargljizazajtrk

3. Jajca s šunko-slanino, šparglji, smetano in gorgonzolo:

Premešamo: Jajca + kisla in navadna smetana za kuhanje + poper + gorgonzola. Popečemo šparglje in slanino oz. šunko ter dodamo jajčno zmes “omleto”. Spečemo lahko tako da ostane v kosu kot pri receptih zgoraj ali pa jih med peko premešamo kot je na spodnji sliki.

4. Beluši popečeni s slanino ali šunko, jajcem na oko in sirom Brie. Beli šparglji imajo manj izrazit in drugačen okus kot zeleni. Zato jih najraje pripravim v spremstvu slanine, pancete ali pršuta in mehkih sirov. Lahko dodamo tudi kakšen sir s plemenito plesnijo (gorgonzola,..) ali ob postrežbi prelijemo z kapljicami bučnega olja Kocbek.

Lahko pa naredimo toast katerega obložimo s hrustljavim pršutom ali šunko, dodamo jajca, sir in šparglje, ki jih popečemo poleg pršuta in dodamo malo sesekljanega česna in na koncu čili in prelijemo s pomarančnim ali limoninim oljčnim oljem Jenko FB SREČNA.SI

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki

Privacy Preference Center

Piškotki za sledenje

Piškotki za zagotavljanje oglasov.

srecna.si
test_cookie
__cfduid,_ga,_gid,_gat