1. NASVET ZA KUHANJE TESTENIN: Vedno testenine kuhajte v začinjeni vreli vodi (lahko jušna osnova-kocka ali sol, začimbe – zelišča,..). S tem dobijo testenine okus in jih lahko nato prelijemo le z dobrim oljčnim oljem in dodamo tuno in imamo obrok pripravljen.
2. TUNA&MAJONEZA : Če si želimo enostavne in manj “zdrave” različice dodamo še žlico majoneze in kisle smetane ter nekaj kaper, sveže mlet poper in parmezan in premešamo s testeninami 🙂
3. ŠPAGETI S TUNO RIO MARE V PARADIŽNIKOVI OMAKCI NA IZI: http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/116-spageti-tuna-na-brzino
4. BUCATINI S TUNO PO MOŠKO: http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/222-bucatini-s-tuno-po-mosko
5. BAVETTE S TUNO, KORUZO IN ŠPARGLJI: http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/203-bavete-s-tuno-koruzo-in-sparglji
6. SVEDRI S TUNO IN ČESNOM V SMETANOVI OMAKCI:
Tuno iz konzerve popečemo na hitro v spremljavi s sesekljanim česnom na olivnem olju. Nato vse skupaj zalijemo s smetano za kuhanje (Hofer) in nekaj žlic kisle smetane (jogurtova Merkator), dodamo malo sveže ribanega parmezana, sveže mleta Kotanyi mediteranska zelišča in poper.
Omakco zmešamo z aldente kuhanimi svedri, ki lepo “posrkajo” omakco in postrežemo z belim vinom in zeleno solatko “začinjeno” z bučnim oljem 🙂
7. POLNOZRNATI PERESNIKI V TUNINI OMAKCI S SUŠENIMI PARADIŽNIKI: http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/114-polnozrnati-peresniki-v-tunini-omakci
Hitro, enostavno in njami. Dober tek ***