-
- Za pašteto potrebujemo:
- pečeno piščančje ali kakšno drugo meso brez kosti
- lahko tudi pečena drobovina
- pečena zelenjava
Začimbe in dodatki:
- pečena – pražena čebula
- smetana
- sirni namaz ali maskarpone
- maslo (mehko ali stopljeno)
- olivno ali kokosovo olje
- kajenski poper
- rozine namočene v vodi z medom (da ne bodo presuhe)
Polivka:
- med
- maslo
- rozine
Priprava:
Sestavine damo v multipraktik oz. mešalnik in jih premešamo. Razmerje mesa in ostalih sestavin naj bo približno meso+zelenjava 80% in 20% dodatkov (dodajte toliko tekočine smetane in malo masla, da bo pašteta mazljiva in ne presuha ali pretrda). Začinite po okusu. Mešajte tako dolgo, da bo pašteta popolnoma zmleta. Na koncu na hitro vmešamo še namočene rozine, da se ne zmeljejo v celoti. Pašteto damo v servirno posodico in jo prelijemo s stopljenim maslom, pokapljamo z medom in potresemo z rozinami. V hladilniku pustimo vsaj 30min, da se vse skupaj poveže in maslo strdi. Lahko pa namesto rozin na vrhu, dodamo kakšno žlico tartufate. Postrežemo s sveže pečenim kruhom, ki mu lahko dodamo kakšno suho sadje in oreščke, kar je super kombinacija 🙂
Kako smo pripravili to jed si lahko ogledate tudi v videu arhiva oddaje Dobro jutro: https://www.srecna.siindex.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/447-sredino-dobro-jutro-z-mojco-mavec
- Za pašteto potrebujemo:
DUBAJSKE SLADICE s Kotanyi
Enostavne dubajske sladice s Kotanyi