CARBONARA S ŠPARGLJI

 Sestavine:

Široki rezanci

šparglji

Slanina ali panceta (predlagam že narezane kocke slanine – cubeti za hitro pripravo)

Smetana za kuhanje ali beshamel

rumenjak

parmezan

sol, poper

široki rezanci carbonara s šparglji

Priprava:

Na kapljici olja popečemo slanino, strok narezanega česna, ki ga potem umaknemo in naknadno še dodamo šparglje. Dve minutki popečemo vse skupaj in zalijemo s smetano, dodamo parmezan, sol, sveže mlet poper in premešamo. Rumenjak dodamo čisto na koncu in ga na hitro vmešamo v omakco. Že prej skuhane široke rezance prelite z dobrim oljčnim oljem  (lahko z okusom tartufov) primešamo v “carbonaro”. Postrežemo s sveže ribanim parmezanom. Lahko še malo prelijemo s hladnim dobrim oljčnim oljem.

Pa dober njami hiter tek***

Komentarji

comments

Comments are closed.