BOLONJEZE FORTUNA

    • Sestavine:

      1 x bazilika in origano
      1 x zelena
      1 x čebula
      1 x sol, kajenski poper, peperoncino
      1 x feta sir
      1 x korenček
      1/2-1 kg mlete mlade govedine
      1 x kuhana paradižnikova omaka z dodatki paprike, bučk in melancanov (pasirana)
      1dcl belega vina

      Navodila za pripravo:
      “Pravi” bolonjeze pravijo Siciljani vsebuje le mleto govedino, čebulo, zeleno, korenček, pelate, baziliko in sol ter poper.
      Mi pa namesto pelatov skuhamo omako iz domačih paradižnikov in ostale zelenjave že poleti in jo imamo v zamrzovalniku že pripravljeno za nadaljno kuho.

      mleto mesobolonjeze 1

      Meso popražimo skupaj s sesekljano čebulo, korenčkom in malo zelene, zalijemo z belim vinom in ko alkohol izhlapi dodamo še baziliko, origano ter paradižnikovo omako.
      Vse skupaj začinimo po okusu sol, kajenski poper, peperoncino, zelišča in kuhamo cca. 1 uro, da se omaka in meso med seboj povežeta.

      bolonjeze 2

      Na koncu dodamo še feta sir in vse skupaj premešamo, da postane jed še bolj kremasta. Omako bolonjeze lahko uporabimo na različnih testeninah ali v lazanji po moje, ki je med mojimi recepti.

      BUON APPETIT*

Komentarji

comments

Comments are closed.