UGODNO A KVALITETNO PRANJE ZA DOJENČKE

Testiranja in recenzije za sredstva za pranje dojenčkovega perila:

Sama sem kar nekaj časa iskala in preizkušala pralne gele različnih blagovnih znamk, ki so primerni za novorojenčke in tudi bolj prijazni do otroške kože oz. da so dermatološko testirani, da ne povzročajo alergij,… Prej sem vedno kupovalaAmway sensitive pralni prašek, ki je primeren za otroke-dojenčke, ampak perilo nikoli ni tako lepo kot z tekočim sredstvom, prej se sperejo tudi barve in perilo ne diši tako sveže,..najhuje pa je to, da je zelooo drag. Zato sem iskala primerljivega brez fosfatov in dermatološko testiranega za dojenčkovo kožo še naprej. Pričela sem s Persilom, ki je dober prašek in ima skoraj enako sestavo za tretjino cene. Prav tako ima DM ali Muller različne baby bonuse in akcije, kjer nam nudijo tudi do 50% popust na prašek,… Pralni prah za dojenčke ima tudi Denkmit DM, ki je še cenejši kot Persil in lahko rečem, da enako dober. Nato pa sem v eni izmed akcij kupila tekoč pralni gel Persil sensitive in ugotovila, da je bilo perilo še bolj dišeče in prijetno na otip kot pri pranju s praškom. Zato sem kar nekaj časa kupovala po 10-14eur Persil sensitive. V Millerju ali DMu sem iskala akcije in sem ga pač takrat kupila več,..

pranje baby

Tudi Frosh ima super sensitive pralni gel z aloe vero, ki je malo dražji, ampak ima Muller med kuponi, ki jih pridobite z rojstvom otroka popust tudi za to.

frosh

Vmes sem tudi prala perilo z doma narejenim naravnim gelom z milom, ki mi pa žal ni tako dobro opral perila. Tiste, ki ste mame veste kaj govorim, ko otrok prične plazit, jest,…pač potrebujemo malo močnejše sredstvo 😉 Pri takem pranju priporočam dodatek kakšnega Ariela ali Vanisha za madeže.

Primerjava pralnih praškov in pranja na naravni način: http://www.siol.net/novice/rubrikon/kako_kupiti/2010/11/terankosir_kako_kupiti_pralni_prasek.aspx

 

Probala pa sem prati tudi s pralnimi kroglami, ki naj bi brez tekočega pralnega sredstva oprale perilo,… Dokler nisem imela Tare in nismo imeli tako umazanih oblačil je bilo ok, ampak kljub temu sem dala poleg brisač in kakšnih prepotenih oblačil iz telovadbe malo naravnega pralnega sredstva in namesto mehčalca sem dodala kis in sušila v sušilcu seveda 😉 Žal pa sem potem ugotovila, da imam rada dišeče perilo, tako da sem še naprej kupovala mehčalce (trenutno meni naj je Ornel sensitive flower). Prav tako sem videla raziskave, ki so jih naredili za te pralne kugle in smo seveda ugotovili, da to žal ne deluje 🙁

Več o testiranju pralnih krogel: http://www.24ur.com/novice/slovenija/pralne-kroglice-naj-bi-bile-neucinkovite.htmlpralne krogle

Moj nasvet in zaključek za pranje in sušenje dojenčkovega perila:

Prvo pranje bodyev in vseh oblačil, ki se dotikajo kože, naj bodo prani nad 60 stopinj celzija. Uporabimo lahko tudi eden izmed gelov ali praškov sensitive, ki sem jih prej naštela (lahko tudi najcenejše od DM denkmit serije za dojenčke). Mehčalca jaz nisem dodajala prvi mesec dojenčkovega življenja. Vso perilo sem namreč sušila v sušilcu, tako da je perilo bilo mehkejše in vse bakterije, pršice se uničijo s tako visokimi temperaturami (pranje, sušenje). Če nimate sušilca vam predlagam na začetku pranje na višjih temperaturah in da bo perilo mehkejše malo likanja 😉 Prvih nekaj mesecev sem prala Tarino perilo in plenice ločeno od našega.

Po treh mesecih sem pričela postopno uporabljati mehčalce, ki so primerni za dojenčkovo občutljivo kožo (Silan, Lenor, Vernel, Ornel,.. in še cenejše različice: DM denkmit, Dexal Eurospin, Doussy Lidl,..).

baby sensitive

Prioročam pa vam tudi nakup DM denkmit mehčalca za dezinfekcijo perila. Jaz sem ga pričela uporabljati, ko sem pričela pri cca 3-4 mesecih starosti otroka prati perilo tudi pri nižjih temperaturah in skupaj z našim. Super stvar za vmesno obdobje, da ne naredimo kakšne reakcije na dojenčkovi koži in da se privadi na mehčalce ter različna sredstva za kasnejše pranje,… Najšrej sem prala tudi naše perilo s sensitive sredstvi. Ko pa je naša Tara pričela sama jesti kašice vseh barv in sploh ko se je pričela še plazit, sem prešla počasi v močnejša pralna sredstva in uporabljati sem pričela tudi sredstva za madeže Vanish in podobna cenejša sredstva od DM denkmit in Blink od Millerja,..

Več o ostalih pralnih sredstvih, ki so kvalitetna, a ugodnejša: http://www.srecna.si/index.php/srecna-gospodinja/nakupujemo/42-srecna-gospodinja/nakupujemo/260-v-iskanju-ugodnega-a-kvalitetnega-pralnega-gela 

Upam, da sem vam olajšala kakšno iskanje in testiranja. Želim vam srečno pranje in čimmanj alergij ter likanja 😉

Komentarji

comments

Comments are closed.