NARAVNA KOZMETIKA ZA NOSEČKE

Ker smo nosečke bolj občutljive in se po navadi pričnemo zavedati, da vse kaj damo vase in nase gre tudi nekomu drugemo, se pričnemo spraševati kaj uporabljati, da bo zadostovalo za lepoto in zdravje naše kože in bo dovolj naravno in blago za naš plodek 🙂 

Več o tem nam svetuje Špela iz Milnice:

Milnica je blog in spletna trgovina za vse, ki si želijo ustvarjati lastne kozmetične izdelke. Nastala je z željo, da zgradim nekaj kar bo všeč meni in uporabno tudi za druge ustvarjalce, ki že ustvarjajo ali pa si to želijo. Milnica si je za cilj zadala postati najbolj prijazna in inspirativna stran za vse ustvarjalce. Moja želja je navdušiti čim večji krog ljudi in jim pomagati pri izdelavi.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da navdušenje nad lastno izdelano kremo, milom ali drugim izdelkom postaja vse večje, saj lahko hitro ugotovimo, da lastnoročno in naravno izdelana kozmetika tudi dobro deluje na našo kožo.  Prednost lastnih domačih izdelkov je predvsem  nadzor nad sestavinami. Rada vem, kaj je v kremi in koliko je »kemije«. Ni vsa kemija dobra in ni vsa slaba. Če naredim kremo, vem kaj je v njej in zakaj.

Izdelava kozmetike me zelo spominja na kuhanje, saj ponuja veliko možnosti kreativnega ustvarjanja, obenem pa je potrebno vsako sestavino dobro poznati. Tako, da vsem, ki se radi vrtite okoli štedilnika in preizkušate recepte priporočam, da se preizkusite tudi v izdelavi kozmetike. Že ena drugačna sestavina v izdelku ali malo drugačna priprava, pa bomo na koncu dobili čisto drug izdelek! Tudi, če milo po isti tehniki delamo večkrat, bo vsakič drugačno in  unikatno! To je trenutek inspiracije in izdelava mil je vsekakor umetnost. Dišeča, zabavna in sproščujoča umetnost.

 

RECEPT ZA 100% NARAVO MAZILO ZA NOSEČNIŠKI TREBUŠČEK

Hitra in enostavna priprava 100% naravnega mazila oz. masla za nosečniški trebušček 🙂

Nivo: primerno tudi za popolne začetnice

Čas izdelave: 15 minut

Pripravite 75 g organskega karitejevega masla, 2g cetil alkohola (maščobni alkohol, ki poveča mazljivost mazila oz. masla), 3 g organskega škroba tapioke in 19 g svetlinovega olja ali olja riževih otrobov ali avokadovega olja in 1 g naravnega vitamina E.

 

1.Korak

V ognjevarno posodo ali drugo posodo, ki je odporna na visoke temperature dodajte cetil alkohol in karitejevo maslo. Stopite na parni kopeli v dvojni posodi. Pazite le, da ne presežete 70 stopinj C. Karitejevo maslo se bo lepo stopilo na 60 stopinjah Celzija, cetil alkohol pa bo potreboval več časa. Lahko odstavite, ko je maslo že stopljeno in nato v vročem olju mešate še dokler se popolnoma ne stopi še cetil alkohol.

MASLO 1

2.Korak. 

Odstavite z ognja in počakajte da se nekoliko ohladi. Pripravite drugo posodo in natočite vanjo hladno vodo – postavite posodo z vašim karite maslom v posodo s hladno vodo, tako, se bo hitreje ohladilo. Nato dodajte še 19 g vašega izbranega olja (priporočam svetlinovo ali olje riževih otrobov).

MASLO 2

3.Korak

Dodajte škrob tapioke in na nizki stopnji z mešalnikom (paličnim ali navadnim kuhinjskim mikserjem) zmiksajte vašo zmes  dokler ne dobite na stepeno maslo, ki spominja na smetano (naj vas ne zamika, da bi poskusili). Funkcija škroba v maslu je, da vpije odvečna olja – zmanjša občutek mastne kože, maslo pa se bo hitreje vpilo v kožo. Dodajte še 5-8 kapljic vitamina E in miksajte približno še 5-10 minut. Mešate toliko časa dokler ne dobite skoraj 2x večje količine (po volumnu). Maslo bo sprva še nekoliko mehko, vendar se bo v nekaj urah dovolj strdilo, da ga boste lahko lepo nanašali in razmazali na koži. Lahko ga nanesete kar po tuširanju, ko je koža še nekoliko vlažna, tako ji zagotovite še vlago. Karite maslo zadržuje vlago v koži in tako preprečuje izsušenost kože, zato bo vsekakor primeren za vaš nosečniški trebušček!

MASLO 3

Več o naravni kozmetiki, ki si jo lahko izdelamo sami lahko preberete tudi tukaj: http://www.srecna.si/index.php/srecna-dama/lepota/kozmetika/73-srecna-dama/kozmetika/kozmetika/44-naravna-kozmetika-izdelajmo-jo-sami

Sestavine za izdelavo pa lahko kupimo tudi tukaj:  http://www.milnica.si

Priporočam vam, da za še večji efekt sreče in užitka, to maslo vmasirajo v trebušček spretne moževe roke 😉 ****

Komentarji

comments

Comments are closed.