MasterChef #slovo3 #Alen

Prejšni teden je tekmovanje MasterChef zapustil Alen in s tem spravil v jok skoraj vse “mame” pred TV ekrani 😉 Jokali smo tudi mi MasterChefovci doma in na tekmovanju 🙁 Alen je na izločitvenem testu pokazal svojo srčno plat, ko je pomagal sotekmovalcu Jerneju Nejcu v zadnjih sekundah dodelat krožnik za ocenjevanje. Jernejeva svinjska ribica je zmagala, kljub njami rižotki, ki jo je naredil Alen.

Zato z vami delim njegov recept za ješprenovo rižoto ALENOVA JEŠPRENOTA 🙂

JESPRENOTAALEN

Glede nato, da je Alen študent kemije ima še mnogo drugih hobijev in želja v svojem življenju. Na MasterChef se je prijavil ravno zaradi tega, ker ga zanima hrana, ki bi jo rad povezal s kemijo : ” Kot sem že večkrat povedal, kuhanje je kemija. Zakaj ne združiti oboje. Prijavil sem se predvsem zato ker sem vedno občudoval tekmovalce v tujih MC oddajah. Zanimalo me je, če sem sposoben tudi jaz v nekaj minutah sestaviti in pripraviti jed, narediti vse te izzive. Je pa seveda študij kemije na prvem mestu. ”

Občasno se Alen ukvarja še s filmom in gledališčem: ” V planu imam tudi, da napišem dramo (ne morem in ne morem si vzeti časa zanjo). Sem pa tudi promotor po Sloveniji za Babyliss izdelke. Hehe nisem ravno izobražen frizer, vendar pa znam narediti kakšno pričesko ali dve. Mogoče je to še en skriti talent v meni … Kodranje las 😛 ”

In JA tudi jaz lahko potrdim, kajti Babyliss kodralnik las Magic curl je sprobal Alen tudi na meni in mislim, da slikca pove vse….fant ima talent in ta kodralnik je vreden nakupa 😉

babylisskodri

Alena sem vprašala tudi za koga najraje kuha? ” Najraje kuham za sestro. Ona je tista, ki me velikokrat pohvali, če je dobro. Seveda tudi skritizira v nasprotnem primeru. Je pa nedvomno največji kritik moja mama. Vse pove direktno, brez ovinkarjenja. Je pa ras, da mogoče malce preveč ocenjuje subjektivno. Ampak saj veste, mame so mame 😀 ”

Najboljše na tekmovanju mu je bilo enako kot meni in to je druženje s sotekmovalci, podobno mislečimi, ki imamo radi hrano 🙂 Dodal je še : “Mislim, da smo se zelo povezali. Imamo veliko smešnih anekdot. Res ni dneva brez smeha. Postali smo ena velika MC družina. Me pa zelo razveseljuje dejstvo, da sem imel priložnost kuhati v MC kuhinji, kuhinji neskončnih priložnosti.”

A vas zanima, če je Alen zelo jezen na ričet ? ” Bolj kot na ričet sem jezen na sebe… No na izraz šunka. Jaz sem doma navajen na šunko v ričetu, tam pa je bila v loncu slanina. Mislim, da ričeta še lep čas ne bom jedel. ”

Kaj si želiš zdaj glede svojih kulinaričnih podvigov, ko si doma? Kemija ali kulinarika ali boš mogoče to dvoje kar združil v kakšni molekularni moderni kuhinji,..? Najprej si želim pridobiti še nekaj izkušenj v profesionalni kuhinji. Nato pa posneti svojo kuharsko oddajo. Še vedno pa so moje sanje imeti svojo restavracijo. Upam, da bom lahko v življenju družil oboje. Kemijo in kuhanje.

ALEN1

Dragi Alen, seveda ti želim tudi jaz, da ti uspe združiti tvoje hobije in poklic. Vesela sem, da smo se spoznali in da v bodoče kaj skupaj “ušpičimo” 😉 Srečno Alen***

#MasterChefSLO #srecnasi #alen #babyliss #kodralnik #ALENOKUSNOJE

Komentarji

comments

Comments are closed.