15. POSTNI DAN

Sharing is caring!

Danes vam bom podala nekaj nasvetov za njami kremne juhice. Včeraj smo naredili POLNOVREDNO ZELENJAVNO JUHICO, danes pa bomo vse skupaj zmiksali oz. spasirali in s tem dobili spet čist novo juhico 🙂 Ker med “postom” ne uporabljamo smetane lahko dodamo malo kokosovega mleka za bolj kremasto osnovo in piko na i pri okusu 🙂

V primeru, da pa si želite nove juhe pa vabljeni na ogled receptov za moje SREČNE JUHICE. P.s. med postom juhic ne zalijte s smetano, ampak ji dodajte “dovoljene” žitarice (ječmen, proso, oves, kvinoja, amaranth,..) in ko je vse kuhano samo zmiksajte in na koncu dodajte malo hladno stiskanega olivnega olja, sveža zelišča, začimbe in mogoče malo kokosovega mleka in mmmm njami srečna in “zrava” juhica je tu 🙂 P.s. priporočam vam, da skuhate najprej po 2 do max. 3 zelenjave, ki jih imate radi skupaj, da dobite občutek za kuhanje juh. Dodajte kakšen olupljen krompirček, kajti lepo zgosti juho in zato ne potrebujemo dodajanja smetane ali kakšnih sestavin za gostitev,.. Kasneje boste lahko naredili vsak dan novo jušno jed in navdušeni boste 🙂

Ne pozabite osnove za kuhanje juh: 

  • 1. popražimo čebulo, strok česna
  • 2. dodamo tršo zelenjavo in/ali meso ter podušimo vse skupaj
  • 3. dodamo še mehko zelenjavo, žitarice, zdrave vire beljakovin,..
  • 4. zalijemo s tekočino (voda, jušna osnova, mleko,..)
  • 5. začinimo in kuhamo dokler ni vse mehko-kuhano
  • 6. postrežemo ali pa zmiksamo da nastane kremna juha
  • 7. kremni juhi lahko dodamo malo smetane, kokosovega mleka, jogurt, olja, sveža zelišča,…

Ta teden bomo za sodelovanje podelili kjut darilce ORIFLAME, ki ima v svojem wellness paketu tudi 2 njami kremni juhici ter seveda za vitkanje potrebujemo tudi srečno vadbo HAPPY JOGA Z ANJO BOHINC 🙂 Vabljeni na FB SREČNO STRAN ***

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.