10-12. POSTNI DAN – ZAKISANOST / VIKEND IZZIV

Danes podelim multivitamine in minerale Oriflame v zahvalo za podporo in sodelovanje na srečnem postu 🙂 Prav tako pa pričnem z novimi darilci na temo zakisanost telesa. Ta teden smo že omenili KANDIDO, ki nam lahko poslabša zdravje, tokrat pa nekaj stavkov o zakisanosti telesa.

Pri zakisanosti telesa gre za koncentracijo strupov v naših celicah, tkivih in kot tudi v organih, ki se pojavijo zaradi nepravilnega prehranjevanja oz. vrenja le-te, povečanega stresa ter zauživanja raznih zdravil, antibiotikov in kontracepcije. Vse to pripelje k številnim boleznim, kot posledica prenasičenosti s kislinami. Razni virusi, bakterije in glivice, se nemoteno množijo in povzročajo zdravstvene težave, prav ob nepravilni kislosti. Zakisanost organizma (acidoza) je stanje prekomernih odpadnih kislin v našem telesu, ki se pojavijo v tkivih in so poglaviten dejavnik za nastanek vseh bolezni.

O tem pišem zato, ker sem sama doživela to krizo po nekaj dnevih posta, ki je značilna za zakisanost telesa, slabo počutje, želja po sladkorju, testeninah,.. Če beremo o tem problemu kaj naj bi bili simptomi za zakisanost najdemostres, utrujenost, slbša kondicija in koncentracija, spremembe kože, las, nohtov,… V glavnem vsi se včasih najdemo v teh opisih in potemtakem bi bili vsi “zakisani” in na “dietah”, kupovali “draga” prehranska dopolnila,.. Zato vam svetujem, da se testiramo kar doma z natančnimi meritvami, kajti je skala razdeljena na 0,25pH. Našla sem namreč PH lakmusove lističe in se dogovorila, da lahko 2 paketka po 100 lističev podarim za vaše sodelovanje, v vikend izzivu z komentarji bralcev na FB SREČNA.SI  🙂 V nedeljo objavim srečneža. Če pa si želite lističe že prej pa so zdaj v akciji NOREPONUDBE .

Torej v vseh primerih ali smo zakisani ali imamo “razraščeno” kandido in ali smo zdravi in si želimo le čiščenja, vitkanja telesa lahko ta vikend zaužijemo nekaj “sladkega” 😉 Ta vikend je prvi, ko se bomo lahko malo posladkali.Zato z vami delim svoje recepte z medom, ki sem jih pripravila za sredino oddajo Dobro jutro na RTV SLO1 🙂 Žal sladica ČEBELJI PIK še ne sme biti na našem meniju, ker vsebuje preveč “prepovedanih” sestavin, ampak ga lahko poizkusite po 40 dnevih posta, kajti recepta ne bom umaknila iz srečne ;))

Sobotno ali nedeljsko kosilo so lahko MEDENO SREČNI PIŠČANČJI FILETI : Torej solata iz 101 pisane zelenjave, ki smo jih naredili ta teden ne sme manjkat, zraven pa piščančje meso v srečno medeni marinadi z koromačem, čebulo, gorčico,..

Večerja pa je lahko MEDENO SREČNA PAŠTETKA: spečemo pirin ali koruzni ali kamutov kruhec in ga mažemo s paštetko, ki jo naredimo iz “ostankov” mesa, zelenjave z dodatki masla, medu, rozin,..

Med je ta vikend naša razvada oz. pregreha. Lahko si kakšno žlico “ZDRAVJA Z MEDOM” privoščite tudi v čaju, ampak ne pretiravajte, kajti bo drugače težje spet zdržati čez teden, ko bomo spet na “strogem postu” 😉 Naslednji teden pričnemo še telovadit, tako da se bodo pričele spremembe na počutju in na izgledu bolj hitro poznat 🙂 #Komajčakamdaoblečemsvojstarijeans

SREČNO MEDEN VIKEND VAM ŽELIM * <3

Komentarji

comments

Comments are closed.