STOL MASAŽA

MASAŽA NA STOLU

Kot veste imam boleč trebuh zaradi krčov v nosečnosti, zato zelo težko ležim na boku, če ni podlaga zelo mehka it’d… Zato sem iskala masažo za nosečke, ki bi bila na domu, ker jaz ne morem nikamor in da bi jo izvajali na stolu, da ne rabim ležat. Ker pa skozi ležim na hrbtu in v določenem položaju imam zelo bolečo tudi hrbtenico, noge in vrat. Od tega se pričnejo tudi glavoboli, mravljinčenja rok in še dodatni krči v nogah,.. Zato sem zelo vesela, da sem našla gospo Lidijo, ki dela masaže za celotno telo in protibolečinske terapije vseh vrst na stolu na domu.

 

KAJ JE MASAŽA NA STOLU IN ZA KOGA JE PRIMERNA?

Sedeča masaža ali stol masaža je 15 minutna akupresurna masaža z elementi raztezanja, ki se izvaja na najbolj obremenjenih delih telesa kot so hrbet, ramena, vrat, roke in dlani. Izvaja se na posebnem, prenosnem in ergonomsko oblikovanem masažnem stolu. Na njem sedite obrnjeni z obrazom proti odprtini za glavo. Sedeča ali stol masaža (akupresurna masaža) je izredno učinkovita v zelo kratkem času. Sprosti napetost v telesu in deluje revitalizacijsko.

Akupresurna masaža v obliki kot jo izvajamo za večina strank, ni primerna za nosečnice ali ženske, ki poizkušajo zanositi. Nekatere akupresurne točke na katere se osredotočamo izvajalci sedeče masaže lahko povzročijo krčenje maternice, zato vas, žal, ne morejo masirati tako kot ostale. Zato pa imajo posebno masažo za nosečnice, ki jo lahko izvajajo na stolu kot so tudi mene ali pa leže. Prav tako pa je prilagojena masaža na stolu tudi primerna za otroke. Na fotografiji je bila model naša Tara Siana, ki je skoraj zaspala na stolu, tako ji je pasalo 🙂

 

NEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ O STOL MASAŽI

Sedečo masažo ali stol masažo, priljubljeno obliko sprostitve v poslovnem okolju, je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja iz Japonske akupresurne masaže razvil David Palmer, ustanovitelj TouchPro Institute®, ki velja za očeta sodobne sedeče masaže. Filozofija masaže temelji na sprostitvi pretoka življenske energije skozi meridiane s pomočjo udobnih pritiskov na točno določene točke na hrbtu, ramenih, vratu, rokah in glavi. Sedeča masaža je kratka, 15 minutna »kata«, ki se izvaja v posebnem, ergonomsko oblikovanem stolu in se izvaja preko obleke brez uporabe olj. Zahteva malo prostora za izvajanje (2mx2m v pisarni, sejni sobi, čajni kuhinji…) in ne zahteva zasebnosti, čeprav je ta na željo prejemnika sedeče stol masaže mogoča. Dejstvo je, da so učinki sedeče masaže znanstveno dokazani in izmerjeni…čeprav vsak človek, ki je že bil deležen katerekoli masaže, brez dokazov ve, da so občutki po masaži fenomenalni. Lahko pa vas masirajo kombinirano na stolu in leže kot so tudi mene in je masaža daljša in tudi sprostilna 🙂

 

Cilji sedeče masaže so poživiti telo in duha, pospešiti krvni obtok in sprostiti dele telesa, ki so najbolj obremenjeni v sodobnem načinu dela. Temu je tudi prilagojena tehnika izvajanja sedeče stol masaže.

 

Prednosti sedeče masaže so takoj prepoznala podjetja, ki so v svoje delovno okolje uvedla programe sprostitve. Danes je v tujini sedeča masaža najhitreje razvijajoča se oblika masaže. Njene koristi poznajo po vsem svetu podjetja kot so Microsoft, IBM, Google, Mercedes-Benz, BMW, Bosch, Bayer, neprofitne organizacije, univerze,…

 

Sedeča stol masaža pa ima še eno prednost, ki je še posebej izrazita v Sloveniji: ker je tovrstna masaža pri nas praktično neznana, pritegne veliko pozornosti kjerkoli se izvaja. Sejmi, predstavitve novih izdelkov in storitev, darilo poslovnim partnerjem, zabave…vedno požanje veliko pozornost mimoidočih. Le kdo si ne želi brezplačne masaže? Pozornost in vrsta sta zagotovljena, prejemniki pa so sproščeni in dojemljivejši za vaše predstavitve.

Tudi sama sem že priredila za prijatelje večerjo (tudi za TV oddajo Riba na oko) in povabila maserko, da nam je med obedom zmasirala ramena. Super ideja tudi za presenečenja, večerje, partnerja, starše,….

 

V emasaze.si želijo podjetjem vedno nuditi vrhunsko sedečo masažo izpod rok certificiranih in usposobljenih izvajalcev sedeče masaže, zato znanje nabirajo v tujini pri najboljših trenerjih.

Več info in naročila: http://www.emasaze.si/

ZELO PRIPOROČAM!

Komentarji

comments

Comments are closed.