NARAVNA KOZMETIKA – IZDELAJMO JO SAMI

Kaj je naravna kozmetika in kako vemo, da imamo res naravno? Špela Ceglar se s tem vprašanjem ukvarja že kar nekaj časa, zato smo jo povprašali o tem.

Kaj je sploh naravna kozmetika ali jo lahko tudi kupimo ? 

Tudi v trgovini se danes seveda da dobiti kvalitetno in res naravno kozmetiko. Tega je čedalje več, saj se je močno spremenila (in se še vedno) percepcija ljudi. Tako kot pri kozmetiki se to dogaja tudi na področju prehrane. Ljudje pač danes želimo vedeti kaj dajemo nase in kaj jemo. Ravno iz tega vidika mi je najbolj všeč izdelava lastne kozmetike. Točno vem kaj dam vanjo in kakšen je namen te sestavine. To je čar izdelave, ki pa mi jo kupljena kozmetika ne omogoča.

Kaj ti pomeni “naravna” kozmetika in kaj nam svetuješ ?

Kozmetiko, izdelujem kolikor se le da naravno. Če pa želimo kvaliteten izdelek, recimo kremo za obraz, ki temelji na vodi je pač potrebno uporabiti konzervans, zato, da v kremi ne vzgojimo kakšne nezaželene mikroorganizme. Pojem naravne kozmetike pa bi lahko debatirali celo noč pa verjetno ne bi prišli do zaključka, sploh ker je to področje izjemno nedefinirano. Zato vam svetujem, da se prej pozanimate kaj kupujete, kajti kupimo lahko kozmetiko, ki naj bi bila naravna, ampak je naravnih sestavin le nekaj procentov, kajti zakon je tukaj še dokaj šibak.

Kako pa si lahko potem izdelamo kozmetiko sami doma ? Kje lahko dobimo sestavine in kakšen je recept ? P.s. jaz znam kuhati in vem kaj mešati skupaj, ampak kako se pa mešajo sestavine pri kozmetiki pa ne vem. Prosim te za pomoč 😉

Seveda ti bom pomagala, jaz se namreč ukvarjam še z izdelavo domače kozmetike. To je bila ljubezen na prvi pogled (in še vedno traja). Kozmetika me je preprosto začarala in ne mine dan, ko ne bi kaj novega sčarala 🙂 Imam internetno trgovino Milnica (www.milnica.si), ki je nastala predvsem z namenom, da lahko delim svoje sanje, ustvarjalno plat in veselje do izdelave domače kozmetike. Milnica je pravzaprav moj otročiček in seveda včasih ni najlažje, vendar je ravno v tem čar in izziv. Vodim tudi delavnice izdelave domače kozmetike tako, da lepo vabljene. Nekaj navodil pa je opisanih tudi na moji strani, kjer lahko tudi vse sestavine naročite in si jih po receptu doma same zmešate v željen pripravek.

Špela in njena Milnica bosta na razpolago tudi nam na srečni strani, tako da če imate kakšno vprašanje, ga napišite v komentar pod člankom in v najkrajšem možnem času vam bomo tudi odgovorili 🙂 V kratkem pa lahko pričakujete tudi kakšne skupne srečne milnaste delavnice in projekte 🙂 Vabljeni!

Več o Špeli, receptih in Milnici lahko preberete tudi v intervjuju na srečni, kjer dame debatiramo : http://www.srecna.si/index.php/srecna-kulinarika/gospodinje-dame-kuhajo-in-debatirajo/20-kulinarika/gospodinje-dame-gospodinje-dame-kuhajo-in-kritizirajo/43-spela-ceglar-iz-medijev-v-milnico

Komentarji

comments

Comments are closed.