NARAVNA KOZMETIKA BREZ KONZERVANSOV

To pozitivno izkušnjo z naravno kozmetiko moram deliti z vami! Glede nato, da sem zadnje čase vedno bolj navdušena nad izdelavo svoje lastne naravne kozmetike, še vseeno rada kupim kakšne že pripravljene izdelke. V spletni trgovini Milnica kupim sestavine za izdelavo. Več o milnici najdete tudi med članki o kozmetiki v nosečnosti ter v srečni damski lepotni kategoriji. Špela iz Milnice nam je v pogovoru za srečno tudi že povedala, da je možno naravno kozmetiko tudi kupiti v trgovini, ampak žal ima ta kozmetika zelo mali procent naravnih sestavin in ogromno konzervansov, ker drugače bi se lahko prehitro pokvarila in bi trgovine seveda bile ob zalogo, ki pomeni denar. Verjetno so tudi zaradi tega zakoni tako postavljeni, da je naravna kozmetika že vsaka, ki ima v sestavi le nek majhen procent naravnih sestavin.

Tokrat pa zato tudi pišem o še enem super spoznanju, o že pripravljeni naravni kozmetiki SHAN, ki ne vsebuje popolnoma nič konzervansov.

Kako je to mogoče sem kar povprašala lastnico teh izdelkov Suzano Trnovšek ?

Na samem začetku izdelovanja naravne kozmetike sem se odločila: Narediti najbolj naravno kozmetiko kar je mogoče. Kozmetika je brez enega samega konzervansa, brez umetnih barvil, alkohola ali parfumskih dišav. Uporabljam hladno-stiskana rastlinska olja, naravna eterična olja, macerate ki jih naredim sama, naravna barvila (kot je npr glina)…

Kakšen rok uporabe ima kozmetika brez konzervansa?

Ker izdelujem kozmetiko brez konzervansov, ne uporabljam vode v izdelkih vendar naredim skupek različnih olj, ki so namenjena za določen tip kože. Na takšen način imajo kreme in losjoni rok uporabe 3 mesece. Ker v izdelkih ni vode so le ta toliko bolj negovalna. Zato tudi dosegamo velike učinke pri kožnih težavah.

Verjetno se vam je sedaj porajalo naslednje vprašanje: če je izdelek brez vode, je verjetno premasten za kožo? Določeni izdelki so bolj mastni in se uporabljajo za specifične kožne alergije in težave da se koža najprej zaščiti pred zunanjimi dejavniki, umiri in lažje tudi obnovi. Izdelek kot je npr vlažilna krema pa je zelo lahkotna (kože ne masti ) in je sestavljena iz sestavin ki imajo vlažilen učinek. Na takšen način dobimo učinkovito vlaženje kot tudi nego. Za masten tip kože dosegamo čudovite rezultate z obraznimi olji in macerati, ki imajo rok uporabe 6-8 mesecev ali več. To je ta čudež ki je meni pomagal očistiti in zoožati pore. Izdelujem tudi mila, ki so zelo nežna, naravna in narejena po hladnem postopku. Rok uporabe 6-8mesecev. Res je da sem brez uporabe konzervansov precej omejena pri izdelovanju, vendar mi to predstavlja izziv. Rada raziskujem in iščem nekaj kar resnično deluje, pomaga in je brez konzervansov. To je tudi ves namen: ne samo izdelovati naravno kozmetiko ampak izdelati takšno s katero dosegamo rezultate.

mila shan

Suzana ima tudi zelo zanimivo svojo zgodbo o aknah, nezdravju kože, gubah, spremembah kože,… Če vas zanima kako si je vse to pozdravila na naraven način preberite njeno zgodbo, ki temelji na besedi Shan kot je poimenovala tudi svojo kozmetiko.

POMEN BESEDE SHāN

SHāN je kitajska beseda in pomeni »Gora«, ki predstavlja Suzanino zgodbo: “Iz srca sem si želela zdravje in biti srečna. Strmela sem k temu da dosežem stanje sreče, miru, zadovoljstva in zdravja. Ko sem prišla do tega, sem se počutila kot na vrhu gore – mogočno! Verjamem da se lahko marsikdo poistoveti s to zgodbo, ga navda z upanjem in napolne z novo močjo da vztraja in pride do vrha gore.” Več: http://www.srecna.si/index.php/srecna-dama/dame-debatiramo/33-srecna-dama/dame-gospodinje-debatiramo/185-shan-in-suzana-trnovsek

Komentarji

comments

Comments are closed.