Njoki z razstavljeno klobaso v SREČNI KUHNI s KOTANYI

To je 1. srečna oddaja sezone Chef vs. Gospodinja s Kotanyi na mojem TikToku in IG-ju👩‍🍳

Tokrat sem obiskala restavracijo AlMulin iz Sermina pred Koprom, ki ima dolgoletno tradicijo istrsko-mediteranske kulinarike s sezonskimi lokalnimi sestavinami. Pozimi imajo med drugim na meniju eno meni naj jedi – njoki s klobaso in radičem po receptu Chefa Edija👨‍🍳

Zato sem podobno jed naredila tudi sama in ta izi recept za domače gospodinje delim tudi z vami 🤗

Potrebujete:

➡️maslo, olje

➡️klobaso (svežo pečenico)

➡️njoke (priporočam sveže)

➡️treviso radič

➡️parmezan riban

➡️začimbe Kotanyi (sveže mlet mešan poper, beli poper prah, muškatni orešček, česen v mlinčku ali prah)

➡️jušno osnovo/vodo s kocko za juho

➡️1dcl belega suhega vina

Priprava:

Izstisnjeno klobaso iz črevesa popečete v vročem olju z maslom. Polovico hrustljavo popečene klobase vzamete iz ponve, preostalo zalijete z dobrim suhim belim vinom, dodate ščep vsake zgoraj zapisane začimbe Kotanyi ter premešate. Medtem dobro minutko pokuhate njoke v jušni osnovi ter jih dodate h klobasi z omako. Zraven zalijete še z juho, kjer so se kuhali njoki ter potresete s skodelico parmezana. Premešate previdno, da ne pomečkate njokov in hitro dodate še narezan radič. Minutka, da se jed poveže in že lahko servirate. Po vrhu dajte še preostalo hrustljavo popečeno klobaso, rožmarin ali kakšno mikro zelenje.

Namig: Chef Edi mi je rekel, da lahko uporabimo še od Kotanyi timijan in po vrhu dimljeno skuto.

@fortunatamara

Srečna Kuhna 1/24 To je 1. srečna oddaja sezone Chef vs. Gospodinja s #kotanyislovenija 👩‍🍳 Tokrat sem obiskala restavracijo AlMulin iz Sermina pred Koprom, ki ima dolgoletno tradicijo istrsko-mediteranske kulinarike s sezonskimi lokalnimi sestavinami. Pozimi imajo med drugim na meniju eno meni naj jedi – njoki s klobaso in radičem po receptu Chefa Edija👨‍🍳 Zato sem podobno jed naredila tudi sama in ta izi recept za domače gospodinje delim tudi z vami 🤗 Potrebujete: ➡️maslo, olje ➡️klobaso (svežo pečenico) ➡️njoke (priporočam sveže) ➡️treviso radič ➡️parmezan riban ➡️začimbe Kotanyi (sveže mlet mešan poper, beli poper prah, muškatni orešček, česen v mlinčku ali prah) ➡️jušno osnovo/vodo s kocko za juho ➡️1dcl belega suhega vina Priprava: Izstisnjeno klobaso iz črevesa popečete v vročem olju z maslom. Polovico hrustljavo popečene klobase vzamete iz ponve, preostalo zalijete z dobrim suhim belim vinom, dodate ščep vsake zgoraj zapisane začimbe Kotanyi ter premešate. Medtem dobro minutko pokuhate njoke v jušni osnovi ter jih dodate h klobasi z omako. Zraven zalijete še z juho, kjer so se kuhali njoki ter potresete s skodelico parmezana. Premešate previdno, da ne pomečkate njokov in hitro dodate še narezan radič. Minutka, da se jed poveže in že lahko servirate. Po vrhu dajte še preostalo hrustljavo popečeno klobaso, rožmarin ali kakšno mikro zelenje. Namig: Chef Edi mi je rekel, da lahko uporabimo še od Kotanyi timijan in po vrhu dimljeno skuto, ampak na original njoke menim, da morate kar k njim. Domača verzija pa naj bo enostavna, a kljub temu verjemite, da je takoooo zeloooo okusna, da kličem po šeeee 😋 Pa Srečen tek vam želim👩‍🍳 #izi #kuhna #izikuhna #izijedi #cheflife #foodblog #foodbloggers #recept #recepti #enostavno #mamiblogerke #mamice #gospodinje #kuhar #kuhinja #srecnakuhna #srecnakuhinja #tamaraskitchen #tvoddaja #oddaja #slovenija #prvasezona #prvidel #kotanyislovenija #kotanyi #mamiblogerkeslovenija #ljubljana #doma

♬ 오리지널 사운드 – minlee 민리

Pa Srečen tek vam želim👩‍🍳 Tamara

Oglas naročnik: Kotanyi Slovenija

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki