CHEESECAKE nasveti

Enostavno, okusno in topi se v ustih 😋 Cheesecake je vedno dobra ideja😋


Pred več kot 25leti sem ga prvič okusila v ZDA in ga doma naredila več100krat in še zdaj se ga nismo naveličali. Ampak ta verzija osnovnega, a kljub temu malo 🎃🍁🎅🏼🎄začinjenega, nam je še vedno najljubša, zato jo delim z vami 🤗

🍪Osnova – piškotno dno:
~300g digestive piskotov (polnozrnati so v original receptu) 👩‍🍳 zmiksajte jih v “prah” in vmešajte 
~130-150g stopljenega masla (neslanega masla)

👩‍🍳Vse skupaj stresite v namaščen pekač za torte, razporedite in otrdite ob dno in medtem, ko pripravljate kremo dajte v hladilnik. 

🧁Krema – cheesecake filling:
400g maskarpone
400g cream cheese (philadelphia ali podoben namaz)
100g sladke smetane 
200g sladkorja ali manj, če dodate čoko/lešnik/karamelne namaze v naslednji fazi
👩‍🍳Vse skupaj omehčajte/zmiksajte/zmešajte in nato postopno dodajajte jajca:
3 jajca cela
1 jajčni rumenjak

*V polovico mase dodajte 2 stroka vanilije Kotanyi (notranjost stroka seveda ali vanilijevo pasto 1 dobro žlico ali manj sladkorja in Kotanyi sladkor z burbonsko vanilijo 2krat). 

KOTANYI NAMIG 🎃🍁🎄🎅🏼: za jesenski in božični čas dodajte manj navadnega sladkorja in dodajte raje sladkor Kotanyi cimet ali rum ali pomaranča,… Odišavili boste cheesecake in mu dodali praznično noto 🤗

*V drugo polovico pa dodajte čokoladno/lešnikov/karamelni namaz dobre 3žlice. 

👩‍🍳Prelijte piškotno dno najprej z eno, nato z drugo barvo kreme in rahlo premešajte, da se naredi marmorni/pajčevinast izgled. Nato dodam jaz še bele in temne karamele (fudge) ali čokoladice,… 

👩‍🍳Najpomembnejša pa je peka!
Pecite v vodni kopeli (v videu in v storyih prikažem kako). Pecite na 200-220stopinj 10min , nato dajte pečico na 150stopinj in pecite še 45min, nato ugasnite pečico in pustite v pečici še cca.1 uro, da se postopno ohlaja, nato pa še ohlajajte na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. NATO pokrijte in ohlajajte čez noč v hladilniku. 

Drug dan (ali čez vsaj 6ur v hladilniku) postrezite. Najboljši cheesecake je, ko ga postrežeš in ga ješ komaj čez 15min (malo manj kot sobna temperatura). Prelij z željeno omako ali ničemer, ker je ta cheesecake res okusen, kremast in čisto nič suh 😋

VIDEO PRIPRAVA >>

@fortunatamara

Enostavno, okusno in topi se v ustih 😋Cheesecake je vedno dobra ideja😋 |oglas|Pred več kot 25leti sem ga prvič okusila v ZDA in ga doma naredila več100krat in še zdaj se ga nismo naveličali. Ampak ta verzija osnovnega, a kljub temu malo 🎃🍁🎅🏼🎄začinjenega, nam je še vedno najljubša, zato jo delim z vami z vami 🤗 🍪Osnova – piškotno dno: ~300g digestive piskotov (polnozrnati so v original receptu) 👩‍🍳zmiksajte jih v “prah” in vmešajte ~130g stopljenega masla (neslanega masla) 👩‍🍳Vse skupaj stresite v namaščen pekač za torte, razporedite in otrdite ob dno in medtem, ko pripravljate kremo dajte v hladilnik. 🧁Krema – cheesecake filling: 400g maskarpone 400g cream cheese (philadelphia ali podoben namaz) 100g sladke smetane 200g sladkorja 👩‍🍳Vse skupaj omehčajte/zmiksajte/zmešajte in nato postopno dodajajte jajca: 3 jajca cela 1 jajčni rumenjak *V polovico mase dodajte 2 stroka vanilije Kotanyi (notranjost stroka seveda ali vanilijevo pasto 1 dobro žlico ali manj sladkorja in Kotanyi sladkor z burbonsko vanilijo 2krat). KOTANYI NAMIG 🎃🍁🎄🎅🏼: za jesenski in božični čas dodajte manj navadnega sladkorja in dodajte raje sladkor Kotanyi cimet ali rum ali pomaranča,… Odišavili boste cheesecake in mu dodali praznično noto 🤗 *V drugo polovico pa dodajte čokoladno/lešnikov/karamelni namaz dobre 3žlice. 👩‍🍳Prelijte piškotno dno najprej z eno, nato z drugo barvo kreme in rahlo premešajte, da se naredi marmorni/pajčevinast izgled. Nato dodam jaz še bele in temne karamele (fudge) ali čokoladice,… 👩‍🍳Najpomembnejša pa je peka! Pecite v vodni kopeli (v videu in v storyih prikažem kako). Pecite na 200-220stopinj 10min , nato dajte pečico na 150stopinj in pecite še 45min, nato ugasnite pečico in pustite v pečici še cca.1 uro, da se postopno ohlaja, nato pa še ohlajajte na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. NATO pokrijte in ohlajajte čez noč v hladilniku. Drug dan (ali čez vsaj 6ur v hladilniku) postrezite. Najboljši cheesecake je, ko ga postrežeš in ga ješ komaj čez 15min (malo manj kot sobna temperatura). Prelij z željeno omako ali ničemer, ker je ta cheesecake res okusen, kremast in čisto nič suh 😋 P.s.na moji srečna.si strani imate mnogo različnih idej in verzij za cheesecake s peko ali brez peke. Ampak vse cheesecake pecite vedno na ta način kot je zapisan tu. Ne bo počil in ne bo izsušen. Zahvalite se mi pozneje, ko vam uspe 😉 Pa slasten tek vam želim👩‍🍳 Tamara #kotanyislovenija #mamiblogerkeslovenija #mamiblogerke #fortunafamily #homemadefood #cheesecakechallenge #cheesecakerecipe #recept #cheesecakelover #cheesecake

♬ Halloween ・ cute horror song – PeriTune

Tukaj na SREČNI strani imate mnogo različnih idej in verzij za cheesecake s peko ali brez peke.

Ampak vse cheesecake pecite vedno na ta način kot je zapisan tu. Ne bo počil in ne bo izsušen.

Zahvalite se mi pozneje, ko vam uspe 😉

Pa slasten tek vam želim👩‍🍳 Tamara 

Recept je nastal v sodelovanju z mojimi začimbnimi nebesi @kotanyi_slovenija naročnik Kotanyi d.o.o.

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki