POLETNI RECEPTI

Danes delim z vami nekaj najbolj enostavnih in slastnih poletno obarvanih izi receptov s Kotanyi, ker brez njihovih začimb res tole ne bi bilo tako zeloooo dobro >>

  1. Moj mož reče vsakič, ko vprašam kaj bi jedel:🍝…jaz jih imam sicer rada, ampak morajo biti res dobre! Zato danes z vami delim moj izi recept za hitro in res okusno poletno pašto🍝

V pečici specite (okoli 30min na 200stopinj) 
🍅narezane zrele poletne paradiżnike (najboljše je, če imate češnjeve in mini paradajze) 
🧅mlado čebulo
🧄česen nasesekljan ali celi v olupih in ga potem izstisnete (vam pokažem v naslednjem videu kaj mislim 😉 
🧂oljčno olje in sveže mlete začimbe iz mlinčkov Kotanyi >> mediteranska mešanica začimb , sol in čili z morsko soljo 😋 Te začimbe si kar nabavite, ker z njimi poleti delate vse! 

Medtem skuhajte testenine aldente in vse skupaj s sveže ribanim parmezanom in malo vode od testenin ter zmešajte. Jaz sem tokrat dodala še mozzarelo buffalo in jo pomešala v vroče paradižnike, da se je delno stopila🍝 Lahko dodate še svežo baziliko,… Res je njamiii in hitro👩‍🍳 Pa dober tek😋

@fortunatamara

Moj mož reče vsakič, ko vprasam kaj bi jedel:🍝 /o*g*l*a*s/ …jaz jih imam sicer rada, ampak morajo biti res dobre! Zato danes z vami delim moj izi recept za hitro in res okusno poletno pašto🍝 V pečici specite (okoli 30min na 200stopinj) 🍅narezane zrele poletne paradiżnike (najboljse je, ce imate cesnjeve in mini paradajze) 🧅mlado čebulo 🧄česen nasesekljan ali celi v olupih in ga potem izstisnete (vam pokazem v naslednjem videu kaj mislim 😉 🧂oljčno olje in sveže mlete začimbe iz mlinčkov Kotanyi >> mediteranska mešanica začimb , sol in čili z morsko soljo 😋 Te zacimbe si kar nabavite, ker z njimi poleti delate vse! Medtem skuhajte testenine aldente i#inse skupaj s sveže ribanim parmezanom in malo vode od testenin ter zmešajte. Jaz sem tokrat dodala še mozzarelo buffalo in jo pomešala v vroče paradižnike, da se je delno stopila🍝 Lahko dodate še sveżo baziliko,… Res je njamiii in hitro👩‍🍳 Pa dober tek😋 Narocnik #kotanyislovenija #srecnasi #mamiblogerkeslovenija #italija #italianfood #spageti #pastatiktok #pastarecipe #easyrecipe #italia #foodblog #mamiblogerke

♬ Più bella cosa AFRO RMX – A-Clark

2. Jaz obožujem poletno popečeno zelenjavo za vse možne omake, pomake, priloge, solate, ratatou ali pa tudi kot SATARAŠ Z JAJCI😋 Moja razliċica je vsakič malce drugačna😉 Ampak ta verzija je nam vsem najboljša. Probajte in mi povejte kako se pa vam zdi🤗

Oglas/ Kotany začimbe v mlinčku mediteranske, cesen, sol, poper, cili z morsko soljo so v moji poletni kuhni povsod. Torej, ce imate te mlincke imate vse 🙈😂🙌

👌Jajca zmesate skupaj z zacimbami, dodate kislo smetano in parmezan. 
🧑‍🍳Poprazite cebulo, papriko, paradižnik, do-zacinite po okusu in prelijete z jajcno mesanico.
👉Ko je ze skoraj popolnoma peceno dodate listice topljenega sira (priporocam parmezanski topljen sir in se malo sveze ribanega parmezana po vrhu). 
Pa slasten tek 😋

@fortunatamara

Jaz obožujem poletno popečeno zelenjavo za vse možne omake, pomake, priloge, solate, ratatou ali pa tudi kot sataraš z jajci😋 Moja razliċica je vsakič malce drugačna😉 Ampak ta verzija je nam vsem najboljša. Probajte in mi povejte kako se pa vam zdi🤗 Oglas/ Kotany začimbe v mlinčku mediteranske, cesen, sol, poper, cili z morsko soljo so v moji poletni kuhni povsod. Torej, ce imate te mlincke imate vse 🙈😂🙌 👌Jajca zmesate skupaj z zacimbami, dodate kislo smetano in parmezan. 🧑‍🍳Poprazite cebulo, papriko, paradižnik, do-zacinite po okusu in prelijete z jajcno mesanico. 👉Ko je ze skoraj popolnoma peceno dodate listice topljenega sira (priporocam parmezanski topljen sir in se malo sveze ribanega parmezana po vrhu). Pa slasten tek 😋 #srecnasi #kotanyi #slovenija #mamiblogerke_slovenija #poletje #kuham #domace #njami #sataras #jajca #eggrecipe #kulinarika #foodbloggers #foodloverforever #zacimbe #spiceupyourlife

♬ I Adore You – HUGEL & Topic & Arash

3. Vsi obožujemo domače hrustljave česnove prigrizke za večere ob dobrem🍷 
Zato z vami delim kako naredim česnovo maslo/namaz, ki ga imam potem v hladilniku na zalogi, ko se nam zalušta. Uporabljam pa ga tudi za pečen krompir v pecici, za omake, za sendvice, za popeceno meso na zaru,.. Priporočam zelo👌 

Potrebujete mehko maslo ali slano ramo, lahko dodate se kaksen trikotni sircek in seveda sol, mediteranska ali provansalska zelišča Kotanyi /oglas/ in pečen česen. 

Jaz česen pustim v olupih in ga le obrezem, prelijem z oljčnim oljem, dodam začimbe mlinček sol in mediteranske začimbe Kotanyi in pečem v pečici na 180stopinj okoli 20-30min. Nato česen izstisnem v maslo in dobro premešam. Yummmyyyy 😋 
Pa slasten tek želim in činčin 🍷

@fortunatamara

Obožujem domače hrustljave česnove prigrizke za večere ob dobrem🍷 Zato z vami delim kako naredim česnovo maslo/namaz, ki ga imam potem v hladilniku na zalogi, ko se nam zalušta. Uporabljam pa ga tudi za pečen krompir v pecici, za omake, za sendvice, za popeceno meso na zaru,.. Priporočam zelo👌 Potrebujete mehko maslo ali slano ramo, lahko dodate se kaksen trikotni sircek in seveda sol, mediteranska ali provansalska zelišča Kotanyi /oglas/ in pečen česen. Jaz česen pustim v olupih in ga le obrezem, prelijem z oljcnim oljem, dodam zacimbe mlincek sol in mediteranske zacimbe Kotanyi in pečem v pecici na 180stopinj okoli 20-30min. Nato česen izstisnem v maslo in dobro premešam. Yummmyyyy 😋 Pa slasten tek želim in činčin 🍷 #cesen #njami #kruhki #recept #recipe #sir #cesnovikruhki #garlic #kotanyi #mamiblogerke_slovenija #mamiblogerke #poletje

♬ I Adore You – HUGEL & Topic & Arash

4. Zdaj pa še moja najljubša BELA SANGRIJA >>

Poletno sadje v najboljši sangriji ever🥂 Ste že slišali za belo sangrijo s penino (Sangria con Cava po špansko)? 

To je moja nova najljubša poletna pijaċa. Naveličina sem vseh teh spritzov, sorbetov in gin tonikov, tako da je tole en moj nov poletni drink ob vecerih 🥂 To je moja verzija vseh razlicnih belih sangrij, ki sem jih probala letos po Španiji. Najljubša mi je bila v Marbelli in to je bolj izi “ponaredek” tiste😋

Tam namrec sami mešajo alkoholne likerje in delajo svoj vermut, ki jih mešajo v to pijačo. Jaz pa sem kar kupila meni ljub vermut Martini bianco + penina cava v Hoferju + tonik grenivka + sočne bele in rumene naktarine (prej jih narežite in malce dodate sladkorja, da spustijo sok in nato v kozarce) + dodate lahko tudi drugo sadje, ki ne spušča temne barve + Kotanyi rdeč poper in brinove jagode🍹 Res osvežilno in okusno! ČinČin 🥂

@fortunatamara

Cheers to weekend with my favorite summer drink🥂 Poletno sadje v najboljši sangriji ever🥂 Ste že slišali za belo sangrijo s penino (Sangria con Cava po špansko)? To je moja nova najljubša poletna pijaċa. Naveličina sem vseh teh spritzov, sorbetov in gin tonikov, tako da je tole en moj nov poletni drink ob vecerih 🥂 To je moja verzija vseh razlicnih belih sangrij, ki sem jih probala letos po Španiji. Najljubša mi je bila v Marbelli in to je bolj izi “ponaredek” tiste😋 Tam namrec sami mesajo alkoholne likerje in delajo svoj vermut, ki jih mesajo v to pijačo. Jaz pa sem kar kupila meni ljub vermut Martini bianco + penina cava v Hoferju + tonik grenivka + sočne bele in rumene naktarine + didate lahko sadje, ki ne spusca temne barve + Kotanyi rdec poper in brinove jagode🍹 Res osvežilno in okusno! ČinČin 🥂 #srecnasi #mamiblogerke_slovenija #poletje #sangrija #spanija #spainfood #sangriarecipe #sangriatime #whitesangria #sangriarecipe #nazdravje #cheerstolife

♬ bambam – babyspoon & Melo Nada

5. Proti koncu poletja pa ne smemo pozabiti na zrele paradižnike, ki si jih jaz pokuham v okusno salso >>

Zadnje domače paradajze je treba izkoristit in jih dobro uporabit v več jedeh. 

➡️🍅Salsa mini paradižnikov >> Tokrat mini paradižnike spečem s Kotanyi mediteransko mešanico in soljo, dodam še en cel česen, ki mu kot vedno odrežem le vrhnjo kapo in spodnji del ovijem v folijo. Pečem v pečici na 200stopinj dobre pol ure oz. tako dolgo, da je paradižnik spustil omako in je lepo zapečen. Česen izstisnem iz olupov in ga polovico premešam s paradižnički. Nekaj ga namažem na kruh in pojemo, ostalo shranim v hladilnik za najboljšo klobasa bolonjez omako ever😋
➡️🍅Salsa>> zrele paradižnike, ki so mi ostali sem skuhala in ker do bili tako okusni nisem dodala nič drugega kot preostanek pečenega česna , Kotanyi baziliko in malo soli. Kuhaš, da se malo tekočina povreje in zmiksaš🙌
➡️Klobasa Bolonjez Omaka >> popečete enako količino mešanice (cebula, zelena, korencek) kot imate klobas (naj bodo surove npr.pecenice), ki jih izstisnete iz oboja in popečete z zelenjavo. Ko je lepo zapečeno a se vedno sočno dodamo paradižnikovo salso iz mini in navadnih paradižnikov, da se 2kratno prekrije meso in zelenjava. Počasi kuhajte in dodajte še salse, ce je bo premalo. Mi imamo radi gosto omako, zato je manj salse, vi naredite po svojem okusu. Začinite po okusu s soljo (zavedajte se, da je sol ze v omakah in v klobasi, zato ni potrebno solit veliko, če sploh). Dodate lahko Kotanyi origano, baziliko, harisa, kajenski poper, mediteranske začimbe, čili in postrezete s testeninami ali porejem ali polento, ki ji jaz dodam še parmezan in uživajte v jedi😋 

Ker mi je omaka še ostala sem jo dala v zmrzolvalnik. V naslednjem videu vam povem še za eno okusno jed, kjer uporabite ta klobasast bolonjez, ker je res upgrade vseh podobnih receptov, pa še izi je 🤗 

Pa Srečen Tek vam želim, vaša srečna kuharca 😉🤗🥂

@fortunatamara

Zadnje domače paradajze je treba izkoristit in jih dobro uporabit v več jedeh. ➡️🍅Salsa mini paradižnikov >> Tokrat mini paradižnike spečem s Kotanyi mediteransko mešanico in soljo, dodam še en cel česen, ki mu kot vedno odrežem le vrhnjo kapo in spodnji del ovijem v folijo. Pečem v pečici na 200stopinj dobre pol ure oz. tako dolgo, da je paradižnik spustil omako in je lepo zapečen. Česen izstisnem iz olupov in ga polovico premešam s paradižnički. Nekaj ga namažem na kruh in pojemo, ostalo shranim v hladilnik za najboljšo klobasa bolonjez omako ever😋 ➡️🍅Salsa>> zrele paradižnike, ki so mi ostali sem skuhala in ker do bili tako okusni nisem dodala nič drugega kot preostanek pečenega česna , Kotanyi baziliko in malo soli. Kuhaš, da se malo tekočina povreje in zmiksaš🙌 ➡️Klobasa Bolonjez Omaka >> popečete enako količino mešanice (cebula, zelena, korencek) kot imate klobas (naj bodo surove npr.pecenice), ki jih izstisnete iz oboja in popečete z zelenjavo. Ko je lepo zapečeno a se vedno sočno dodamo paradižnikovo salso iz mini in navadnih paradižnikov, da se 2kratno prekrije meso in zelenjava. Počasi kuhajte in dodajte še salse, ce je bo premalo. Mi imamo radi gosto omako, zato je manj salse, vi naredite po svojem okusu. Začinite po okusu s soljo (zavedajte se, da je sol ze v omakah in v klobasi, zato ni potrebno solit veliko, če sploh). Dodate lahko Kotanyi origano, baziliko, harisa, kajenski poper, mediteranske začimbe, čili in postrezete s testeninami ali porejem ali polento, ki ji jaz dodam še parmezan in uživajte v jedi😋 Ker mi je omaka še ostala sem jo dala v zmrzolvalnik. V naslednjem videu vam povem še za eno okusno jed, kjer uporabite ta klobasast bolonjez, ker je res upgrade vseh podobnih receptov, pa še izi je 🤗 Pa Srečen Tek vam želim, vaša srečna kuharca 😉🤗🥂 #srecnasi #mamiblogerke #mamiblogerkeslovenija #kuham #recept #recipesoftiktok #easyrecipe #paradizniki #salsa #easyrecipe #summercooking #september #slovenija #italianfoodlover #hrana #jed #bolonjeze #bolonjezesos #kotanyi #spiceupyourinsta

♬ Summertime Sadness (Wren Remix) – Wren

6. Namesto lazanje, ki jo delam na 101način in je na mojem blogu res že res dovolj receptov, tokrat zato polnjeni kaneloni z mojo klobasa bolonjez omako za katero je recept v prejšnem videu. 

To je res okusna jed, ki je izi za sestavit in spečena je v dobrih 30min.

👩‍🍳 Res pa je, da morate najprej imeti pripravljeno: 
➡️res dober bolonjez (ki se kuha 2uri ali več) ali kakšno drugo salso🍅 
➡️smetano za kuhanje ali bešamel 
➡️caneloni testenine
➡️češnjeve paradižnike
➡️mini mozzarele
➡️začimbe za omako >> Kotanyi harisa, rdeča paprika, mediteranske začimbe, sol
➡️riban mozzarela sir in parmezan mešano za po vrhu

👩‍🍳Priprava je kot v videu. Pečemo pa dobrih 30min na 200stopinj celzija. 

@fortunatamara

Namesto lazanje, ki jo delam na 101način in je na mojem blogu res že res dovolj receptov, tokrat polnjeni kaneloni z mojo klobasa bolonjez omako za katero je recept v prejšnem videu. To je res okusna jed, ki je izi za sestavit in spečena je v dobrih 30min. 👩‍🍳 Res pa je, da morate najprej imeti pripravljeno: ➡️res dober bolonjez (ki se kuha 2uri ali več) ali kakšno drugo salso🍅 ➡️smetano za kuhanje ali bešamel ➡️caneloni testenine ➡️češnjeve paradižnike ➡️mini mozzarele ➡️začimbe za omako >> Kotanyi harisa, rdeča paprika, mediteranske začimbe, sol ➡️riban mozzarela sir in parmezan mešano za po vrhu 👩‍🍳Priprava je kot v videu. Pečemo pa dobrih 30min na 200stopinj celzija. Pa Srečen tek vam želim😋 #srecnasi #mamiblogerke #mamiblogerkeslovenija #kuham #recept #recipesoftiktok #easyrecipe #paradizniki #salsa #slovenija #tiktokrecipes #easycookingrecipes #italianfoodlover #kotanyi #bolonjezesos #hrana #september #spiceupyourlife #kotanyislovenija

♬ original sound – Speedxur🎧


Pa Srečen tek vam želim😋

OGLAS, naročnik Kotanyi Slovenija d.o.o.

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki