Ko nam, da življenje češnje, višnje in maline mi naredimo marmelado in štrudl, ker se ne moremo odločit kaj imamo raje ? Za oboje pa potrebujemo le malo sladkorja in nove JamFixe od Kotanyi.
MARMELADA/DŽEM >> Tokrat z novim Kotanyi JamFix marmelado naredim v samo 20 minutah, malinam sem dodala res zelo malo sladkorja in JamFix gozdni sadeži (na 1kg sadja je ena vrečka), ki je brez umetnih dodatkov in vsebuje agar agar, ki ne spremeni okusa! Jaz marmelado/džem samo malo zmiksam, ker imamo radi koščke sadja. V sterilni kozarec vljem vročo marmelado, zaprem in kozarce pokrijem ter tako pustim ohlajat čez noč. Zjutraj smo enega že odprli in bilo je res okusno 🙂 P.s. na enak način naredim višnjev/češnjev džem in dodam JamFix 3v1, kasneje poleti, ko bodo doma že slive, pa bom dodala JamFix za slive.
Ko nam da življenje češ je, višnje in maline mi naredimo marmelado in štrudl 🙌 Tokrat z novim #kotanyi#jamfix#marmelada v samo 20 minutah, dodajte manj sladkorja in JamFix, ki je brez umetnih dodatkov in vsebuje agar #agar , ki ne spremeni okusa! Dodala sem ga nekaj zlic tudi v cesnjev/visnjev strudl in drug dan je bil še bolj kompakten in se boljsi kot brez🙌😋 Vec receptov in info je na blogu👩🍳 #srecnasi#foodblog#foodreview#strudl
ŠTRUDL >> Poleg sladkorja sem ga dodala nekaj žlic tudi v česnjev/višnjev nadev za štrudl (zavijem ga kar v listnato testo << klik za pripravo ) in drug dan je bil štrudl še bolj kompakten, lepši in se boljši kot brez .
V bistvu je tak štrudl kot tisti iz restavracij, katalogov in svežih pekarnic 😉
Ta recept pa je za tiste, ki imate živce razkoščičevat ogromno češenj in višenj . To je bomba od marmelade, ampak je kar nekaj dela in več ur kuhe. Recept je spodaj >>
/Oglas/ 🍒Ta recept je samo za tiste, ki imate res radi češnje in višnje ter veliko potrpljenja, kajti….po celem popoldnevu obiranja domače češnje in višnje še več kot 6ur razkoščičevanja in kuhanja marmelade dodatne dobre 3ure plus štrudl in čiščenje po vsem,…🙈 Ampak, da vam povem, da boljše marmelade še niste jedli. Jaz obižujem višnjevo, ampak ta kombinacija s češnjami zmaga😋🍒 Recept za marmelado: 6kg visnje in cesnje skupaj 3kg sladkorja 3 x jam fix Kotanyi, če kuhate dovolj dolgo (cca3-4ure), sicer več Kuhajte do željene gostote, barve. Poljubno malce še zmiksajte sadje ( nam je vsec taka z velikimi sadezi, zato ta del uzpustim). Več o tem je danes v storyih na IG (kasneje highlight SrecnaKuhna24). Vročo marmelado nadevate v sterilne kizarce za vlaganje in pokrijete za nekaj dni, da se počasi ohlajajo,… Recept za štrudl: Ta moj je tak uizi, smoak mi ga res obožujemo. 2x listnato testo Premesate: ➡️Mešano višnje in češnje ➡️Sladkor po okusu ➡️Polovica jam fix Kotanyi Zavijte v testo in premazite z jajcem in potresite z vanilija/karamela mlincek od Kotanyi Pecite na 200-220 stopinj 20-30min in pustite, da se ohladi. Tekočina iz sadja postane žele in je res njami. Zato ne rabiš nobenih drobtin ipd… 🍒Pa slasten tek vam želimo, Fortunčki😋🍒 #kotanyi#cesnje#visnje#strudl#pomladstrudlek #visnjevzavitek#srecnasi#recept#sladica#kirsche#domace#marmelada#slovenijatiktok#dobro#okusno#njami#mamiblogerkeslovenija#mamiblogerke