Te kukije smo naredile s hčerama, da jih postrežemo Miklavžu in ker so bili tako enostavni in hitri za naredit in na koncu še tako zelo slastni, pravita, da jih bomo nastavili kasneje še Božičku in Dedku Mrazu 😉 Tako smo pričeli letos praznično peko >>
Za 2 pladnja oz. za 32 kukijev potrebujete:
130g masla (sobna mazljiva temperatura)
200g sladkorja (jaz kombiniram rjavi in beli)
1 jajce
Vanilijeva pasta Kotanyi (1 žlica)
Zmešate in dodate še >>
180g moke
1 velika žlica vinski kamen Kotanyi / pecilni prašek Kotanyi (lahko tudi pol enega pol drugega, da bo še bolje)
1 zavoj soli Kotanyi v mlinčku (manj kot ščep)
Dobro premešate in dodate še dodatkov za max. 150g >>
Rozine, brusnice, ki ste jih prej na hitro prelili s toplo vodo in jih dobro odcedili
Čokoladne koščke/kapljice,…
Položite kroglice na peki papir z večjim razmakom (kot je v videu).
Pecite na 180 stopinj celzija okoli 12minut je pri meni top, sicer pa je razpon od 10-15min odvisno od pečice željene zapečenosti. Kukiji so po peki namreč še vedno malce mehki, tako da jih pustite ohladit in jih kasneje odstranite, da bodo okoli hrustljavi in v notranjosti malo bolj mehki.
Pa slasten tek vam in vsem dobrim možem, ki jih boste nastavili 😉