Moja verzija kuhančka mora biti izi in hitra. Zato po navadi kuhano vino res malo razredčim z jabolčnim sokom in vodo, dodam kako žlico medu in kotanyi filter vrečko za kuhano vino ali pa nič medu in vrečko začimbna mešanica za kuhano vino Kotanyi. Super pa paše še kak kos limone in pomaranče ter klinčki. To je to zavreš in precediš, ter postrežeš 😉 Nekaj info o vročih napitkih in kuhančku malo drugače >> ZIMSKA PIJAČA

Tokrat pa sem skupaj s timom sommelierja in strežbe v restavraciji Savor spesnila naš novi Srečen kuhanček z ginom. Obožujem to pijačo, pa niti ni pijana, tako da ne bo hudega, če kakšnega spijete, tudi tisti, ki sicer ne pijete alkohola 😉 Za otroke pa lahko gin iz recepta črtate in če je presladko dodate malo vode in malo limoninega soka, sicer pa ni potrebno ničesar dodajat, kajti začimbna mešanica Golden milk zadostuje.

Za srečen kuhanček z Ginom potrebujete:

  • gin
  • jabolčni sok
  • limonina lupinica Kotanyi
  • začimbna mešanica Golden milk
  • klinčki Kotanyi
  • cimet Kotanyi
  • zvezdni janež Kotanyi

Priprava:

Gina ne kuhate. Segrejete jabolčni sok, ki mu dodate vse naštete začimbe po okusu (za eno skodelico dodate ščep limonine lupinice in cimeta, po en klinček in zvezdni janež ter eno žlico Golden milk). Če imate nesladkan sok, potem dodajte še malo medu, če vam je presladko pa vode. Ko je vse skupaj kuhano postrežete otrokom, odraslim pa dodate 0,3dcl gina in postrežete s cimetovo palčko, lepim zvezdnim janežem, rezinami jabolka ter pomarančno rezino s cimetom. Mmmmmm kako diši in kako je dobro 🙂

Pa Na Zdravje vam želim, vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.