Medene hiške s kuhančkom za Božička #izi #kotanyi #otroci #božičnapeka

Medene hiške so ena naših tradicij, da nam diši stanovanje po decemberskih začimbah/dišavah skozi ta praznični čas. Ostanek mase porabimo še za medenjake za otroška usta in za Božička seveda 😉 Delamo pa kar po receptu od Kotanyi, ki je na paketku mešanice za medenjake 🙂 Izi so za naredit res.

Več problemov imam vedno z belim iceningom (skupaj zmiksate 200g sladkorja v prahu in 1 beljak okoli 35-40g in lahko dodate še par kapljic limoninega soka). Zato si vzemite čas in dodajte več sladkorja, če je preredko, ker se sicer ne bodo hiške hitro zlepile.

Otroško lahek potek 😉 >>

Mogoče par idej kaj zraven za popit >> Za nas starejše kuhano vino. Jaz ga najraje naredim z rdečim vinom (Merlot, Refošk), ddam oranžni juice, KOTANYI začimbno mešanico za kuhano vino in klinčke ter dodam narezano jabolko in pomarančo. Kuham le do vretja in ne več, da ne izhlapi ves alkohol :))))

Naši dve punci imata prav tako radi kuhančka,ampak njima ga naredim kot čaj, ki mu dodam eno žličko mešanice za kuhano vino od Kotanyi ali pa jih dodam kar v jabolčni sok, ki ga segrejem ali pa dodam malo začimb za jabolčni zavitek ali pa kar bio cimet in palčko cimeta,… Naredite lahko kot “kompot”,… Vse je dobro 🙂

Za otroke paše tudi babychino/vroča penica od mleka, ki jo potresemo le s karamelo ali cimet mlinčkom od Kotanyi. In naj se srečni in dišeči prazniki pričnejo.

P.s. en paketek dišečih decemberskih začimb delim tudi z vami na svojem IG in FB. Pofočkajte se <3 Vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.