Steak po mediteransko s čilijem #kotanyi #njoki #taljata

Danes pa še moj način priprave steaka in taljate po mediteransko s čilijem. Najprej meso popram (mešan poper s čilijem Kotanyi v mlinčku) in nato popečem. Med peko dodam grobo sol iz mlinčka Kotanyi in čili z morsko soljo Kotanyi.

Obožujem taljato, tako pečeno, da je malo roza na sredini, da ostane sočno meso. Moj mož pa ima rad steak v kosu in mora ostati rdeče v sredini / po angleško. Tako da vedno pečem njemu malo manj časa kot sebi. Jaz ne uporabljam termometra, ampak delam po občutku, ki sem ga dobila s kilometrino ;))) Medtem, ko pečem še svoj steak, moževega pustim v foliji počivat. K steakom na koncu dodam češnjeve paradižnike, kapre, narezane suhe paradižnike in olive. Vse skupaj z omakco od mesa popečem in zalijem z rdečim vinom. Nujno dodam še dimljen čili Kotanyi.

Vse skupaj postrežem z njoki, ki jih predčasno skuham aldente, nato popečem na maslu z oljčnim oljem Jenko še por in njoke skupaj.

Še en namig za dodatno pomako >> česnovo majonezo zmešate z balzamično kremo in kislo smetano.

V videu je še priprava >

Namig za še boljšo pripravo >> Priporočam Finguštov že zorjen steak, uporabo extra deviškega oljčnega olja Jenko Belica.

Pa slasten tek vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.