Danes pa še moj način priprave steaka in taljate po mediteransko s čilijem. Najprej meso popram (mešan poper s čilijem Kotanyi v mlinčku) in nato popečem. Med peko dodam grobo sol iz mlinčka Kotanyi in čili z morsko soljo Kotanyi.

Obožujem taljato, tako pečeno, da je malo roza na sredini, da ostane sočno meso. Moj mož pa ima rad steak v kosu in mora ostati rdeče v sredini / po angleško. Tako da vedno pečem njemu malo manj časa kot sebi. Jaz ne uporabljam termometra, ampak delam po občutku, ki sem ga dobila s kilometrino ;))) Medtem, ko pečem še svoj steak, moževega pustim v foliji počivat. K steakom na koncu dodam češnjeve paradižnike, kapre, narezane suhe paradižnike in olive. Vse skupaj z omakco od mesa popečem in zalijem z rdečim vinom. Nujno dodam še dimljen čili Kotanyi.

Vse skupaj postrežem z njoki, ki jih predčasno skuham aldente, nato popečem na maslu z oljčnim oljem Jenko še por in njoke skupaj.

Še en namig za dodatno pomako >> česnovo majonezo zmešate z balzamično kremo in kislo smetano.

V videu je še priprava >

Namig za še boljšo pripravo >> Priporočam Finguštov že zorjen steak, uporabo extra deviškega oljčnega olja Jenko Belica.

Pa slasten tek vam želim, Tamara

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki