Potrebujete:

Piškotno dno >>

  1. Domačica čokoladne ali lešnikove piškote 220g (zmeljete)
  2. 100 g masla (stopite)

To skupaj zmešate in potisnete ob dno pekača (prej ga dobro namastite) ter pustite v hladilniku dokler ne zmešate nadeva za sirno tortico >>

  1. 3 x sirni namaz (cca. 600g)
  2. 150g kisle smetane
  3. 150 g sladkorja (rjavi, beli, v prahu)
  4. 3 velika ali 4 manjša jajca (lahko dodate samo 1 rumenjak in 3 jajca)
  5. Vanilijeva pasta (po želji)

To vse skupaj zmiksate in polovico prelijete nad piškotno dno. Drugi polovici pa dodate še >>

  1. 100g čokolade v prahu Kraš, ki jo dobro vmešate v nadev
  2. Domačica nalomljene – delno zmlete piškote Domačica klasika (lahko 100 g, ostalo pa porabite za okras za na koncu in kakšnega vmes za pojest ;))

Prelijete marmorno-poljubno po prvem delu sirnega nadeva. Pecite na 200 stopinj celzija 10 minut, nato zmanjšajte vročino na 150 stopinj in pecite še 40-50min. Ohlajajte v pečici vsaj 20 min, nato še na sobni temperaturi, nato prelijte s čokolado Dorina za kuhanje, ki jo stopite v cca. 150g smetane. Nato šele dajte ohlajat tortico v hladilnik – vsaj nekaj ur ali čez noč. P.s. mi imamo radi kremasto teksturo, zato cheesecake pred postrežbo dam iz hladilnika vsaj 20min prej.

V videu potek, priprava >>

Lahko pa naredite tudi bolj lahek kokosov Domačica cheesecake brez pečenja >> LAHKI CHEESECAKE KOKOS

Pa slasten tek vam želim, vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.