To pašto sem naredila po aktualnih videjih, ki krožijo po Tiktoku. Če me kdo še ne spremlja tam bom vesela, če me malce “povšečkate” pod Tamara Fortuna, sicer pa tja nalagam le take izi hitre recepte tudi jaz.
Ta feta pašta je sicer grški saganaki in mu dodaš le paradižničke in testenine ter spečeš v pečici na 200 stopinj cca. 20-30min ter potem vmešaš v vse skupaj še v naprej kuhane testenine in tadada.
Jaz bi rekla, da je to jed, ko se združita Grška in Italjanska enostavna kulinarika. Jaz sicer delam original recept >> Shrimp saganaki, ki je nekakšen upgrade tega recepta in se kuha dlje časa,…
Tokrat pa sem ga naredila na ta način v pečici. Zelo enostavno in hitro. Kuhali sta v bistvu kar hčeri, zato veste, da je res izi 😉
Potrebujete:
- češnjeve paradižnike
- feta sir
- oljčno olje Jenko
Dodatki po želji, tokrat smo dodali >>
- česen (sesekljan)
- bučke
- barvna paprika
- rakci (tokrat zamrznjene kozice v mediteranskih začimbah Hofer)
- paradižnikova pasata
- Kotanyi mediteranski mlinček
- Kotanyi mešan poper
- Kotanyi kajenski poper
Pa dober tek vam želimo, kuharce Fortuna