Moja verzija gyrosa doma je taka za hitro in enostavno pripravo.
Potrebujete:
- zrezke za hitro pripravo (svinjske zrezke za hitro pripravo imam tokrat, lahko uporabite tudi piščančje ali puranje)
- KOTANYI mešanica začimb Grčija Gyros
- tortilje
- mešano zelenjavo (priporočam paprika, bučke, čebula)
- dodatki za k mesu – suhi paradižniki, olive narezano na male koščke
- toast sir
- za omakico: kisla smetana, majoneza, mediteranske Kotanyi začimbe v mlinčku (lahko dodate še sveže kumarice, ki so v grških tzaziki pomakah)
Priprava:
Najprej na oljčnem olju (saj veste da priporočam slovensko ekstra deviško Jenko oljčno olje- tokrat Belica) popečete s Kotanyi mešanico Gyros začinjene trakce mesa, dodate suhe paradžnike in olive. Nato odstranite in v ponvi popečete narezano čebulo, papriko, bučke,… Tortilje prerežete le do polovice in potem nadevate 4 dele ( 1. toast sir, zelenjava, sir, meso ) , prelijete z omakico iz kisle smetane in zavijete kot je prikazano v videu. Popečete v toasterju, prelijete s kakšnimi vam ljubimi omakicami in s skledo grške solate (paradižnik, rdeča čebula, olive, feta sir,..) in prelijete z ostankom omake iz kisle smetane. Kako enostavna je priprava je v videu >>