Kitajsko hrano mi najraje naročimo iz kakšne Kitajske restavracije. Nekaj nam najljubših je na IG strani pod highlightsi, kjer dodajam nam ljube gostilne, kjer naročamo hrano in seveda jih obiščemo, ko so bile še odprte. Pogrešamo jih in zdaj te okuse probamo narediti doma. Tokrat smo poustvarili kitajske nudle in to v slabih 10minutah sva jih s Taro pripravili kar sami.
Za 2 odrasla + 2 malo ješča otroka potrebujete:
- 1 nudle/kitajski rezanci instant ( 250g se sliši malo, ampak se napihne in je potem ogromno)
- vročo vodo
- cca. 250g piščančjih prsi
- 1 manjša čebula
- 3 barve paprike (vsake polovico narezane na trakce)
- 1-2 jajca
- nekaj žlic sojine omake po okusu
- Kotanyi mešanica začimb Kitajska za Azijski vok
- 3 žlice sezamovega olja Kotanyi (lahko tudi sončnično,…)
- 1 žlica sezama Kotanyi za potrest na koncu (jaz ga malce popečem preden ga dodam)
Namig >> Lahko dodate tudi širtaki gobe, bambus, kalčke, koren, por,…
Priprava je v videu >>