Glede nato, da naša družina rada dobro je in da radi odkrivamo nove okuse sem tokrat priredila znano mehiško jed Chili con carne za vso družino. Mi nismo navdušeni nad fižolom ter koruzo, zato je dodam v serdini kuhe le za okras (že kuhano iz konzerve). Sicer lahko to dodate prej ali pa sploh ne. To jed naredim tako nežno začinjeno, da jo jedo tudi otroci, midva z možem pa si dodava na koncu še malo čilija iz kotanyi mlinčka. Omako po navadi pojemo prvi dan, polovico mesa pa nam ostane za drug dan, ko mu dodam malo sveže barvne paprike ter češnjevih paradižnikov in naredim njami tortilje. Seveda brez začimb Mehika od Kotanyi nam to ne bi uspelo pripraviti tako hitro, izi in okusno 🙂
Za družinski Chili con carne potrebujete
P.s. to je za 2 odrasli osebi in 2 ne preveč ješča otroka 😉
Za drug dan naredite pa iz mesa, ki je ostal slastne tortilje. Nam ostane polovico mesa, ker prvi dan pojemo več omakce s pire krompirjem. Če vam ostane manj, lahko delate z več govedine že prvotno ali pa dodajte več zelenjave.
Za TORTILJE v pečici potrebujete >>
Priprava obeh receptov je v videu >>