Glede nato, da naša družina rada dobro je in da radi odkrivamo nove okuse sem tokrat priredila znano mehiško jed Chili con carne za vso družino. Mi nismo navdušeni nad fižolom ter koruzo, zato je dodam v serdini kuhe le za okras (že kuhano iz konzerve). Sicer lahko to dodate prej ali pa sploh ne. To jed naredim tako nežno začinjeno, da jo jedo tudi otroci, midva z možem pa si dodava na koncu še malo čilija iz kotanyi mlinčka. Omako po navadi pojemo prvi dan, polovico mesa pa nam ostane za drug dan, ko mu dodam malo sveže barvne paprike ter češnjevih paradižnikov in naredim njami tortilje. Seveda brez začimb Mehika od Kotanyi nam to ne bi uspelo pripraviti tako hitro, izi in okusno 🙂

Za družinski Chili con carne potrebujete

P.s. to je za 2 odrasli osebi in 2 ne preveč ješča otroka 😉

  • KOTANYI Chili con carne 1- 2 žlici
  • ščep sladke rdeče paprike Kotanyi
  • Morska sol Kotanyi
  • 500 g mlete govedine
  • 1 čebula nasesekljana
  • pisana paprika 2-3 pesti narezane na kocke
  • lahko tudi na koščke narezane bučke, melancane,..
  • Goveja juha ali voda z dodatki jušne osnove
  • lahko tudi paradižnikova mezga v pasti mala žlička ali paradižnikovo omako 1 dcl
  • lahko dodate še konzerviran kuhan fižol in koruza po želji/okusu
  • pire krompir (mi smo ga naredili iz 6 velikih krompirjev)

Za drug dan naredite pa iz mesa, ki je ostal slastne tortilje. Nam ostane polovico mesa, ker prvi dan pojemo več omakce s pire krompirjem. Če vam ostane manj, lahko delate z več govedine že prvotno ali pa dodajte več zelenjave.

Za TORTILJE v pečici potrebujete >>

  • 1 zavitek >> 6 tortilj (2 odrasla + 2 otroka)
  • vse barve paprike narezane na koščke
  • češnjevi paradižniki
  • ostanki mesa od Chili con carne
  • chedar sir
  • KOTANYI Fajita (ali Burito) cca. 2 žlici začimbne mešanice
  • omakce/pomakce po okusu (kisla smetana, chedar tekoč sir, ketchup, paradižnikova salsa, gvacamole,…)

Priprava obeh receptov je v videu >>

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.