Danes je dan tort. Kaj bi mi brez njih? Pečem jih že od nekdaj. Najraje take enostavne a seveda morajo bit okusne. Iz skutno-smetano-jogurtovih sirnih tortic sem že diplomirala 😉
Pečem jih na 101 način, različnih okusov. Delam jih najraje, ker so hitre za pripravo in nikoli ne ostane niti drobtinica, tako jih imajo vsi radi. Če boste želeli probati kakšen recept cheesecake stil tortic, kar pokukajte vse različice tukaj >> https://www.srecna.sisrecna-kulinarika/recepti/cheesecake/
To nedeljo sem jo spekla za naju z možem, ker sva praznovala 12 obletnico poroke. Tokrat je tortica takšna, da paše k aperolu 😉
Namesto sladkorja sem dodala belo čokolado Bam, dišavljena pa je s citrosovimi (limona in pomaranča) sladkorji od Kotányi Slovenija ter na koncu sem dodala še kandirane pomaranče, zato je bilo njami tudi otrokom.
Recept je spodaj v videu >>
Zdaj pa hitro eno tortico spečt, da bo dan slajši za vse. Bom vesela kakšne ideje za hitro a dobro tortico tudi jaz. Sladek tek vam želim, Tamara