Kot vedno vsi pričakujejo, da naredim cheesecake, če jih povabim na tortico. Tokrat sem naredila kar 3, kajti praznovali so moje tri najljubše osebe v življenju >> dedek 86, hčera Tara Siana 8let in hčera Isabella 6let. Ker pa gradimo in na 1.9. je poleg rojstnih dni še prvič šola, sem si tokrat zamislila izi cheesecake. V sodelovanju s mojačokolada.si sem testirala njihovo novo njami mešanico za sirno tortico.

Za eno tortico 1 pekač 24-26premera višja tortica ali 28-30premera nižja tortica potrebujete>>

Za zmes:

1x cheesecake mešanico BAM Moja čokolada

500ml vode

500ml nesladkane smetane za stepanje

Po želji dodamo še namaz PISTACIJA ali LEŠNIK ali ČOKOLADA/LEŠNIK (predlagam te namaze od Moja čokolada, kajti so res polnega okusa in se lepo zlivajo in ne otežijo zmesi.

Za keksno/piškotno dno:

200g piškotov (priporočam polnozrnate)

80g zmehčanega masla

Za preliv:

Po želji od 200-500g bele, jagodne, mlečne čokolade BAM Moja čokolada

Namig >> Jaz sem tokrat stopila 300g čokoladnih kapljic posamezne čokolade v cca 1dcl smetane, da ni pretrda in se lažje torta reže. Lahko pa iz čokolade naredite tudi ganache ali z več mleka bolj tekoč čokoladni preliv, da bo torta popolnoma prelita. Te kapljice BAM so namreč res kvalitetne, okusne in lepo sijoča čokolada je tudi, ko se strdi. Vse kar mi je ostalo v paketkih bo za prelive sladic v prihodnjih tednih, med drugim bo tudi super za pripravo in preliv cakepopsov 😉

Recept je res enostaven, zato sem vam ga kar posnela, da vam bo mogoče celo lažje, ko vidite korake še v živo >>

Moj zaključek testa cheesecake mešanica Moja čokolada >>

Predlagam, da ga uporabljate vsi, ki niste najbolj vešči in spretni v “peki”oziroma v pripravi sladic. Seveda pa je super rešitev tudi za nas, ko sicer naredimo kaj več, ampak nas čas prehiteva in pa za vse tiste, ki obožujete smetanove/ mousse tortice, kajti za vas je pravi cheesecake pretrd in zelo nasiten, ta pa je kot ena rahla verzija tega sirnega okusa. Zato ga je moja babica, ki sicer cheesecake pečene torte ne mara, v celoti pojedla in to je bila tokrat moja zmaga 🙂

P.s. seveda je še en plus pri tem >> tak cheesecake vas pride ceneje, kot da kupita “philadelphio/soft cream cheese” in ga delate sami. Zdaj pa hitro v nabavo in delite z mano vaše mnenje. Vesela bom tudi fotkic seveda 🙂 Objem in sladek tek vam želim, vaša srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.