Potrebujete le 4 sestavine, ki jih enostavno premešate/zmiksate >>
- plast iz piškotov 250g zmletih keksov in 120g stopljenega masla
- plast Grški jogurt jagoda 1kg + 3 jajca
Tara si je želela jagodni cheesecake, zato je dodala še >>
- sveže jagode
- Kotanyi burbonska pasta – brez nje pri nas pač ne gre 😉
Priprava je res otročje lahka. Preverite v videu >>
Dodatki in namigi : k jogurtu lahko dodate še kakšno žlico ali več kisle smetane, skute, soft cheese namaza, skyr, … Piškote lahko vzamete katerekoli (reciklaža). Če je jogurt brez okusa, dodajte več vanilijeve paste in sladkor.
Peka: Pekač dobro namažite z maslom ali sprejem ali ga obdajte s peki papirjem. Pecite najprej na višji temperaturi samo 10-20min, nato na 150-160 stopinj še dodatnih 40-50min. Ohlajajte v pečici še 10-20min po končani peki. Nato na sobni temperaturi in na koncu še v hladilniku čez noč ali vsaj nekaj ur 😉 Pa slasten tek želiva, srečni Tara in Tamara