Za te res dobre 4 sirove štručke potrebujete >>

Za testo, ki ga enostavno zmešate ročno ali lažje z aparatom za kruh ali Thermomix za gnetenje,…:

300g gladke moke

3 žlice oljčnega olja (priporočam Belica Jenko)

1 vrečka suhega kvasa

200ml mlačnega mleka

1 žlička soli ali več – po okusu

Hlebec pustite na toplem vzhajati 30-60min , nato ga razdelite na 4 kose in razvlečete ter zvijete v štručke. Pustite na toplem pokrite še 20-30min, nato jih malce prerezete in nadevate >>

Nadev s sirom zmešate vse skupaj:

Večja pest slanega ribanega sira (edamec, gavda)

1 manjše jajce

1 žlica kisle smetane

KOTANYI mlete pistacije

VIDEO PRIPRAVA>>

Pa slasten tek. Več receptov za domače kruhke na izi tudi brez kvasa >> SREČEN KRUHEC

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!