Rižotka s parmezanom, češnjevcem in belim vinom

Sharing is caring!

Ta rižotka je res enostavna in dobra. Res pa je, da če nimate thermomixa , ki sam meša non stop , morate stati zraven in mešati, da je rižotka res kremasta in kljub temu ne razkuhana.

Potrebujete:

1 šalotka ali manjša čebula

1 kos parmezana (lahko tudi zadnji del, ki ga sicer zavrzete z malo parmezana (cca. 40g)

50g masla in oljčnega olja skupaj

300g riža za rižote

1 dcl dobrega belega vina, ki ga potem pijete ob jedi

1 majhen kos mesnate slanine narezan na kocke (lahko tudi brez)

10 češnjevih paradižnikov prerezanih na polovico

cca. 600-700 g jušne osnove za zalivanje (jaz po navadi uporabim govejo juhco od nedelje in dodam malo vode) ali vode z jušno kocko

Seveda brez začimb Kotanyi pri meni ne gre. Tukaj je dodana morska sol, beli poper in malo muškatnega oreščka.

Priprava:

Najprej podušite čebulo in popečete slanino na maslu in oljčnem olju, dodate riž, da postekleni in se vse skupaj poveže, nato zalijete z vinom in dodate kos parmezana. Po 2 minutah dodamo še polovico jušne osnove/vodo in nato jo dodajamo ter mešamo dokler ni riž kuhan (cca. 12min). Zadnjih 5 minut dodamo še češnjevec, da se malce razpusti a ne popolnoma. Dodamo še sveža zelišča (origano ali bazilika) in postrežemo.

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja