Obožujem vikende, ko lahko kuham jedi počasi, brez stresa, z užitkom, večje količine,… Če ni goveja juhca, pa je goveji golaž. Moja babi naredi najboljši golaž na Svetu, ampak ga kuha 4ure in je skoz zraven, da se vse naredi pravi čas. No, jaz nimam tega časa, zato si vse skupaj malo poenostavim – vsaj razpolovim čas kuhe iz 4 na 2 uri 😉

Tole je res izi golaž, ki ga naredim večkrat, sploh, ko dobim domačo govedino. Včasih naredim takega z večjimi koščki mesa in ga skuham kar poln pisker in to res traja do 3ure. Včasih pa bolj na hitro do 2uri, ki pa je prav tako dober, ampak z manjšimi koščki mesa, da se meso hitreje skuha. Ko je meso mehko, ga dam ven iz čebule v omaki in omakco s čebulo spasiram s paličnim mešalnikom, da je njami in kremasta, nato pa dodam meso spet v omako in pokuham skupaj še nekaj minut ter postrežem z njokci, polento ali pirejem 😉

Več o pripravi in začimbah Kotanyi, ki so ključnega pomena za okus mojega golaža, pa si lahko ogledate v videu >>

Kaj pa naredim s preostalim golažem? Ga zamrznem za naslednjič ali pa drug dan naredim z njim lazanjo 😉 Več >> LAZANJA NA IZI Z OTROCI

Dober tek vam želim, srečna Tamara

Komentarji

comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.